Hirdetés

A Samsung Electronics egy új felmérést végzett, amelyben a fő téma a foci volt.
Az eredmények a következőket mutatták:

  • Az európai férfiak 44,49%-a hetente három vagy több alkalommal néz focimérkőzést.
  • Az európaiak 28,53%-ának a legnagyobb problémája az, hogy a focimeccs közben nem tudja eldönteni, hogy melyik játékos kicsoda.
  • Az európai felnőttek 48,84%-a tervez TV vásárlást kimondottan az idei fontosabb nyári sportesemények megtekintéséhez. (foci EB, Olimpia)
  • Az európai nők 49,25%-a és a férfiak 43%-a egyetért azzal, hogy az elmúlt 15 évben javult a focisták imázsa.

A labdarugás és a focisták is változtak az évek során. A cég által közzétett kutatás azt vizsgálja, hogy „a játék szépségének” változásai miként hatnak a televízióvásárlásokra. Minden ötödik európai felnőtt évente átlagosan több mint 468 órányi focit néz. A sportműsorok nézésével 28 080 percet, azaz 62 munkanapot töltenek a megkérdezettek.

A magas képminőség iránt is nő az igény: az európai felnőttek fele tervezi, hogy új televíziót vásárol a nagyobb sportélmények miatt.

A három leggyakoribb gondja az európai felnőtteknek az otthoni meccsnézés során: nem tudják megkülönböztetni egymástól a játékosokat (28,53%), ha nem látszik, hogy hol van a labda, mert egy világosabb területről árnyékba repül (21,47%), valamint, hogy túl kicsi a képernyő (9,8%).

A Samsung azok kedvében jár, akik a játékosokat minden szögből jól szeretnék látni, valamint egyetlen pillanatról sem szeretnének lemaradni. Erre alkalmas TV-k az SUHD TV-k legújabb sorozata, amely Quantum dot technológia, az Ultra black TV panel és az 1000 nites HDR-fényesség jóvoltából kiváló képminőséget nyújt.

Ahogy Michael Zöller, a Samsung Electronics európai TV-részlegének vezetője elmondta:

A Samsung SUHD TV-inek a képernyője a tökéletes választás az idei nyári sportközvetítések megtekintéséhez. A Quantum Dot technológia az elérhető legjobb képminőséget nyújtja, hogy mindent úgy láthasson a néző, mintha maga is a stadionban ülne. A fű pont olyan zöld lesz, a mezek pont olyan fényesek, az ívelt tévék pedig kivételes mélységérzékelést biztosítanak. Történjenek bármilyen gyorsan az események, a szurkolók otthonuk kényelmében sem maradnak le a játék egyetlen felemelő pillanatáról sem.

Andy Reik operatőr, aki számos sporteseményen dolgozott, azt gondolja, hogy:

A HD lebilincselőbb vizuális élményt teremt, így megváltoztatta a játék felvételének módját is. Az operatőröknek több felvételt kell rögzíteniük, és minden szögből fel kell venniük az eseményeket. Mivel a HD technológia kétszer olyan jó minőségű képet nyújt, jellemzően egyszerre több mint 40 kamera dolgozik.

A képminőség javulása a tévézési szokások befolyásolása mellett a focistákat is ösztönzi arra, hogy jobban figyeljenek a megjelenésükre. A megkérdezettek 67,78%-a úgy gondolja, hogy a focisták fizikai megjelenése javult az elmúlt 15 évben. Az európai férfiak 32,23%-a a focistákat tekinti példaképnek.

A kutatást a One Poll végezte 2016. május 19-e és 30-a között 9000 felnőtt bevonásával Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Olaszországban, Portugáliában, Romániában, Svájcban, az Egyesült Királyságban, Spanyolországban és Svédországban.

Hirdetés
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: