Hirdetés

Meg kell nyitnia ökoszisztémáját az Apple-nek az uniós biztos szerint, a Reuters számolt be róla, hogy az Európai Bizottság belső piacért felelős biztosa, Thierry Breton arról tájékoztatta Tim Cookot, hogy meg kell nyitnia az Apple ökoszisztémát a versenytársak számára.

Brenton Brüsszelben találkozott az Apple vezérigazgatójával, akinek elmondta, hogy a gyártónak engednie kell, hogy az iPhone felhasználók részesülhessenek a vetélytársak által nyújtott szolgáltatásokban, legyen az elektronikus pénztárca, böngésző vagy alkalmazásbolt.

Meg kell nyitnia ökoszisztémáját az Apple-nek az uniós biztos szerint - a kapuőrök

Tim Cook egyik ellenérve az volt, hogy ez a lépés veszélyeztetheti a felhasználók biztonságát és adatainak védelmét, de Breton hozzátette, hogy a DMA úgy segíti elő az innovációt, hogy az nem jár ezen elvárások feladásával.

Eddig hat vállalatot jelöltek meg kapuőrként (gatekeeper), akiknek alkalmazkodniuk kell szolgáltatásaikkal a DMA szabályozásához. Az Alphabet (Google), az Amazon, az Apple, a ByteDance (TikTok) a Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) és a Microsoft ezek.

Az Európai Bizottság honlapja szerint a DMA elvárja a kapuőröktől, hogy lehetővé tegyék szolgáltatásaik együttműködését más szolgáltatásokkal, hozzáférést adjanak az üzleti felhasználóknak az általuk létrejött adatokhoz, valamint engedélyezzék a vállalkozásoknak, hogy szerződéseket és megállapodásokat köthessenek a platformon kívül.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.