Hirdetés

A hajlítható eszközök korszaka elkerülhetetlen, a dátum viszont eltolódni látszik. A Samsung Galaxy Fold hibái után a többi gyártó is visszaküldte a tervezőasztalhoz a mérnököket. A Huaweinek úgy tűnik, sikerült kijavítania a hibákat. A legújabb hírek szerint a vállalat úgy döntött, ha már úgy is őrülten drága áron kerül a piacra a Mate X, nem tehetik bele a Mate 20 Próban is található összetevőket. Ha már úgy is a sarkon van a megjelenés előtt álló Mate 30 Pro, onnan kölcsönöznek inkább néhány belső komponenst.

A Mate X-hez a Huawei a külső oldalon lévő kijelző meghajlítását választotta, a törésnél lévő mechanika saját fejlesztés. A megfelelő működésért a a 7nm-es  Kirin 990 felelhet, ami leginkább gyártási technológiában változik az elődhöz képest. Az EUV vagyis Extreme Ultra Violet eljárás lényeges abból a szempontból, hogy még energia-hatékonyabb SoC készíthető, illetve az 5nm-en készülő processzorok is ezzel az eljárással fognak készülni. A Kirin 980 7nm-es gyártásszélességgel készül, de a DUV vagyis Deep Ultra Violet technológiával.

Az új chipsetnek köszönhetően végre a Huawei csúcskészülékei is képesek lesznek a 4K/60fps videók felvételére. Reméljük stabilizálással együtt, hiszen ezt a versenytársak már rég tudják. További újdonság, hogy a P30 és P30 Próban bemutatott RYYB szenzor kerülhet beépítésre, így az éjszakai fotók minősége biztosan rendben lesz.

Emlékeztetőképpen: kinyitva 8 hüvelykes 2480x 2200 pixeles OLED kijelzőt kap a Mate X, 5G hálózatokra is képes lesz felcsatlakozni. 8GB memóriát és 512GB tárhelyet kapunk, de hibrid SIM tálcával, így ha lemondunk a dupla SIM adta lehetőségekről, a Huawei-féle nanoSD kártyával tovább bővíthetjük a tárolót.

Lacinak már sikerült a 2019-es MWC kiállításon kipróbálnia az 1.0-ás verziót, így ha kíváncsiak vagytok rá, nézzétek meg ezt a videót:

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.