Az MWC 2019-es kiállítás során nem volt lehetőségünk megtapogatni a Huawei első hajlítható okostelefonját, azonban két nappal később mi is megnézhettük mindenféle üveglap vagy vitrin nélkül a Mate X-et.

Nyugodt körülmények között hajlítgathattuk a telefont, azonban eléggé nagy volt a szigor, hogy mit rögzíthetünk, mit nem, ami nem meglepő, hisz a termék nem tökéletes, pont ezért kerül a piacra majd később, azonban határozottan jobban áll a Huawei szénája mint a Samsungé.

A Huawei Mate X egyébiránt egy teljesen működő, használható készülék, voltak megakadások, amikor a hajlítás után nem vette észre magát a telefon és kellett pár másodperc, mire újra érzékelt a panel, de bőven van még ideje a Huawei-nek fejleszteni rajta.

A vastagabb, fogható részén van egy gomb, amit meg kell nyomni, ha ki szeretnénk nyitni a telefont, ez mondjuk kicsit furcsa volt. A hajlítás egyébként kellemes, már maga a tény, hogy kettéhajlítasz egy telefont valahogy természetellenesnek hat, de hát itt tartunk. A Mate X-szel mindössze pár percünk volt, külön nekünk hozták össze a találkozót, hogy megnézhessük élőben a telefont (tabletet?), tehát nem tudtunk mindent kipróbálni, hajlítottunk rajta párszor, fotózhattunk vele, ebből kiderült, hogy például akit fotóznak, az láthatja magát a kamera felöli kijelzőn (behajtott állapotban), de ugyanilyen módon tudunk szelfizni is, pont ezért nem szükséges az előlapi kamera.

A Huawei Mate X első pillantás és kézbevétel után kifinomultabbnak és készebbnek tűnik, mint a Samsung Galaxy Fold, de a teljesebb kép érdekében jó lenne, ha a Samsung hajlítható mobilja is a kezünkbe kerülhetne.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.