Szerkesztőségünknél járt az Epson multifunkciós tintasugaras nyomtatója, az L565. A nyomtató mindent tud, amire vágyhatunk, beüzemelése végtelen egyszerű, a WiFi támogatottság miatt nem annyira helyhez kötött, illetve a tintatartályok utántöltése is egyedi megoldás Kezdjük az elején…

Külső tulajdonságok

Lássuk először kívülről az eszközt. Az Epson L565 6.2 kg-ot, méreteit tekintve pedig 484 x 377 x 226 milliméter. A kezelőfelülete egyszerű és magától értetődő. A kijelzőn megjelenő felület magyar nyelvű, így emiatt sem kell aggódni. Gombokat tekintve van 4, amivel a menüben navigálhatunk, illetve egy OK gomb.

epson-l565-tech2 (1)E mellett találunk egy vissza és egy főképernyő gombot, ezek hasonló módon viselkednek, mint az androidos okostelefonoknál lévők. Emellett kapunk egy billentyűzetet, amin régi nyomógombos telefon módjára írhatjuk be például a WiFi jelszavát, illetve táplálhatjuk be a telefonszámot, akinek faxolni szeretnénk.

epson-l565-tech2 (2)Található még továbbá egy újratárcsázó gomb, ami a faxoláshoz kell, alatta egy névjegyzékben kereső gombot, a jobb szélsővel az aktuális folyamatokat tudjuk leállítani, a két jobb alsó gombbal pedig megadhatjuk, hogy színesen vagy feketén szeretnénk-e nyomtatni.

epson-l565-tech2 (15)A lapadagoló hátul található meg. Ezt talán hátrányként említeném meg, én ugyanis jobban szeretem, ha a nyomtatóban van egy külön rész, ahova be lehet rakni a lapokat és nem lógnak ki belőle. Felül tudjuk beküldeni a faxolni való anyagot, a fedelet felhajtva pedig hozzáférünk a beépített szkennerhez. A fénymásolt vagy nyomtatott lapokat a kezelőfelület alatt kapjuk ki.

A scanner alatt is fel tudjuk nyitni a nyomtatót, ha esetleg betépne egy lapot, akkor azt itt tudjuk majd kiszedni belőle.

epson-l565-tech2 (7)

epson-l565-tech2 (11) epson-l565-tech2 (9)

Az Epson L565 különlegessége, hogy itt nem a tintapatronokat kell cserélni, hanem a tintatartályokat kell újratölteni. Az utántöltés egyszerű és gyors, nem kell megvárni, míg inicializálja az új patront. A tartályokon kívülről is jól látható a tintaszint, ha már kevés van benne, akkor csak fel kell emelni a fedelet, levenni a tartály “kupakját” és öntsük bele a festéket.

epson-l565-tech2 (13)Alapadatok

Hogy el tudjuk helyezni a nyomtatót, íme néhány alapadat róla, hogy mit is tud.

Nyomtatási mód tintasugaras
Fúvóka konfiguráció 180 fekete fúvóka, 59 fúvóka színenként
Legkisebb cseppméret 3 pl
Tintatechnológia Dye Ink
Nyomtatási felbontás 5760 x 1440 dpi
Funkcionalitás nyomtatás, scannelés, fénymásolás, faxolás
Nyomtatási sebesség (ISO) 9.2 lap/perc monokróm, 4.5 lap/perc színes
Scannelési sebesség 300 dpi 2.4 msec/sor (monokróm), 9.5 msec/sor (színes)
Faxolás fekete-fehér és színes, 60 név és szám gyorstárcsázás, akár 100 oldal memória, késleltetett küldés, faxkörözvény

Az Epson L565 nyomtató lapadagolója 100 lapot képes befogadni, nyomtatás után pedig 30 lapnak van hely a kiadó tálcán. A tintatartályok kapacitása 70 ml, amivel kb. 6500 oldalt lehet kinyomtatni.

Beüzemelés

Az Epson L565 beüzemelése voltaképpen nagyon egyszerű. Miután áramforráshoz lett csatlakoztatva, döntsük el, hogy milyen módon szeretnénk használni. Csatlakoztathatjuk USB-n keresztül számítógéphez, viszont akkor csak azon a gépen lesz majd használható, de van rajta LAN port, így routerhez is köthető és hálózati nyomtatóként használható lesz. Illetve van a harmadik és egyben a legkézenfekvőbb megoldás, a WiFi.

epson-l565-tech2 (6)Ezzel a módszerrel egyszerűen kiválaszthatjuk azt a WiFi hálózatot, amire csatlakoztatni szeretnénk a nyomtatót, a kezelőn levő billentyűk segítségével gyorsan beírható a jelszó és miután csatlakozott, a hálózaton levő eszközök máris látják, mint hálózati nyomtatót. Az Epson L565 támogatja az AirPrint és a Google CloudPrint technológiákat is, így mobileszközökről is gond nélkül lehet nyomtatni.

A nyomtató driver nélkül is használható nyomtatásra, viszont ahhoz, hogy be tudjuk állítani a nyomtatás, a scannelés minőségét, illetve hogy hozzáférjünk a többi opcióhoz, le kell tölteni a szükséges illesztőprogramot és segédszoftvereket.

Ár/Érték arány

Az Epson L565 multifunkciós nyomtató a például a MediaMarkt kínálatában 81.899 Ft-ba kerül.

Nem olcsó, viszont nem is otthoni használatra tervezte az Epson, hisz a faxolást inkább vállalati környezetben szokás használni, viszont vállalati szemszögből nézve nem drága modell, ahhoz képest, hogy minden igénynek megfelel.

epson-l565-tech2 (5)A festéket gazdaságosan használja, nyomtató, scanner, fénymásoló és fax egyben, WiFi-n csatlakoztatható a hálózathoz, illetve mobilról is könnyen lehet vele nyomtatni.

Hirdetés
ÁTTEKINTÉS
Külső
8
Minőség
9
Sebesség
9
Funkcionalitás
10
Ár/Érték arány
8
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.