Japánban, a Naganoban található Takashima Általános Iskolában létrehoztak egy olyan szakkört, ahol a gyerekek maguk dönthetik el, hogy miről szeretnének tanulni. “Hozzunk létre egészséges erdőket!” címmel készít egy hatodikos osztály projektet, amihez az Epson a Moverio névre hallgató okosszemüvegét használták.

moverioEzt az eszközt a kommunikációhoz alkalmazták és kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy szórakoztatóbb legyen a tanulás, a netezésen és “fészbúkozáson” kívül lehessen a technológiát úgy is használni, hogy az segítsen a tanulásban. A diákok által készített képeket, videókat fel tudták tölteni a Moverio-ra. Így a csoportokra osztott osztály saját feladatának eredményeit, képeit meg tudta osztani egy tabletes alkalmazás segítségével az okosszemüvegen a többi csoporttal is.

A gyerekek így bepillantást nyerhetnek a kiterjesztett valóság technológiába, hisz maguk előtt látják a készített fotót, videót, de környezetüket is ugyanúgy látják.

moverio2

A gyerekek így szemük előtt láthatták az általuk és társaik által készített képeket. Többen elmondták, hogy szerintük nagyon jó lenne, ha a nagyszülők is láthatnák az általuk készített fotókat, ugyanis ők nem mindig tudnak elmenni velük kirándulni.

moverio_bt-200_smart_glasses_01Mivel a Moverio BT-200 okosszemüveg használata középiskolás kortól ajánlott, ezért a szakkör alatt az Epson mérnökei is jelen voltak a biztonság érdekében.

További infók a Moverio-ról az Epson oldalán olvashatók.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.