Hirdetés

Egyre valószínűbb, hogy eltűnnek a fizikai gombok az iPhone 16 Prókról, az iOS 18 bétájának egyik újdonsága alátámaszthatja a híreszteléseket.

Az iOS 18-at és az Apple AI-t leleplező WWDC eseményről mi is beszámoltunk, ebből a cikkből azt is megtudhatjátok, mi egyebet harangozott be a vállalat.

Eltűnnek a fizikai gombok az iPhone 16 Prókról - az iOS 18 béta újdonsága, forrás: MacRumors
Az iOS 18 béta újdonsága, forrás: MacRumors

A mobilos rendszert érintő egyik újdonság, hogy továbbfejlesztették az animációkat. A MacRumors fedezte fel, hogy a hangerő gombok használatakor egy új animáció jelenik meg. Ez a visszajelzés az érintőgombok megjelenését vetítheti előre, hiszen az új gombok haptikus jelzését remekül kiegészítheti egy ilyen grafikus elem.

Az animáció egyébként annak függvényében változik, hogy milyen gyakran nyomjuk meg egymás után a gombot.

Egy másik újdonság is a váltásra utal: az iOS 18-cal lehetőség lesz kikapcsolni a készüléket a Vezérlőközponton keresztül.

Már az iPhone 15 széria esetében is érkeztek az arról szóló hírek, hogy a mobilok kapacitív gombokkal érkeznek, azonban a pletykák alapján gyártási problémák merültek fel, így az Apple elvetette ezt a tervet.

Az Economic Daily News ellátási lánccal kapcsolatos jelentése alapján az Apple megrendeléseket adott le az Advanced Semiconductor Engineeringnek, mely arra utal, hogy az iPhone 16 kapacitív gombokra válthat.

Az említett megrendelés csomagba foglalt rendszer jellegű modulokra vonatkozik. A váltáshoz két ilyenre van szükség, hiszen a hangerőszabályzó gombok és a bekapcsoló gomb átalakítását tervezik. Az Apple-nek a kapacitív gombokon túl a Taptic Engine motort is integrálnia kell, hogy visszajelzést adhasson az eszköz a gombnyomásokról.

Ha a hírek igaznak bizonyulnak, a mobilok gombjai strapabíróbbá és ellenállóbbá válhatnak a kosszal, porral szemben.

Kiemelt kép: iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro max, illusztráció

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.