Oké. A Poco (Xiaomi almárka) úgy meglepett minket új termékével, hogy még mindig keressük az állunkat valahol a földön. És nem azért, mert a Poco F1 extrém képességeket hozott magával, hanem az árazás okán, ami a csúcskategóriás hardver ellenére annyira alacsony, hogy még a középkategóriás mobilokat is veri. Augusztus 29-én érkezik Indiába, de 50+ országban elérhetővé válik globálisan, Párizsban például már 27-től kapható lesz.

De mit kapunk szuperolcsón? Az árat direkt nem mondjuk, kérünk mindenkit, olvassa türelmesen végig a hírt, hogy még nagyobbat üssön a vége. Szóval, az előlapon egy 6,18″-es, Full HD+ felbontású IPS panelre nézünk majd a legtöbbet, de az infraszenzorral ellátott 20 megapixeles kamera is méltó társ lesz a mindennapokban, arcfelismerésre is alkalmas természetesen, egy közepesen nagy szenzorszigeten fekszik.

A hátlapon két fényképezőt lelhetünk fel, az egyik 12 megapixeles (Sony IMX363) és támogatja a villámgyors DualPixel autofókuszt, a másik pedig 5 megapixeles és igazából a mélység mérésébe segít be.

Belül a most kapható legerősebb hardver, a Snapdragon 845 dübörög, a túlmelegedés ellen folyadékhűtéssel küzd a Poco. Négyféle kiszerelésben érkezik a Poco F1, lesz belőle 6/64 GB-os, valamint 6/128-as és 8/256-os modell, plusz még egy karbonmintázattal ellátott csúcsváltozat is. Az adattárolók UFS 2.1-esek, tehát szélvészgyorsak, microSD-vel akár 256 GB-tal is kibővíthetők.

Az energiaellátás a 4000 mAh-s akkumulátor feladata, amit egyrésztről USB-C-n keresztül tölthetünk, másrészről pedig elég sebesen, hiszen a QC 3.0 gyorstöltés is rendelkezésre áll. Ahogy a 3,5 mm-es jack kimenet is, jó hír ez a zenekedvelőknek, ha a sztereó hangszóró nem lenne úgy általában is elég ehhez.

Nyilván van dual SIM, Bluetooth, A-GPS, WiFi, illetve a kimondottan erre a telefonra szabott MIUI felületet és az Android 8.1-et sem szabad elfelejteni, de!

Az ára a Poco F1-nek valami egészen, de egészen elképesztő lett tényleg, nem is értjük, hogy éri ez meg a cégnek. A 6/64 GB-os modell ugyanis 84 ezer forintnak megfelelő rúpiába kerül (előrendelésben CSAK 80 ezer forint), a 6/128-asért 94 ezret kell kiperkálni, a 8/256-os pedig 115 ezer forintot kóstál. Nincsenek szavak, komolyan nincsenek szavak erre.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt