A Facebook egy ideje már teszteli az Instagram Lite-ot, ez ugye a könnyített, gyengébb készülékekre optimalizált verzió (van már Facebook és Messenger Lite is) és most végre elérhetővé is tették.

Az alkalmazás kevésbé adatigényes, valamint kevesebb erőforrást használ mint a hagyományos Instagram. Ezzel az alkalmazással a Facebook elérhetőbbé tette az Instagram használatát azok számára, akik alacsony kategóriás/elavult készülékkel rendelkeznek vagy rossz lefedettségű területen laknak.

Az app mindössze 2 MB-ot foglal a készüléken, cserébe kivették a díszes animációkat és más megterhelő elemeket. Emellett kikerült a kocka-átmenet és a magas igényű AR-funkciók, viszont a GIF-ek és a történethez adható matricák megmaradtak.

Egy másik érdekes funkció a sötét mód, ami a fehér hátteret feketére cseréli szürke betűkkel, ez a Lite-ban is elérhető.

Az Instagram Lite már 170 országban elérhető a Google Play Áruházban, viszont itthon még sajnos nem. Mindenbizonnyal hamarosan itthon is letölthető lesz az alkalmazás, aki pedig mindenképpen ki akarja próbálni idő előtt, az letöltheti APK formátumban számos oldalról.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.