A HTC várhatóan hamarosan útnak indítja az U11 utódját, a HTC U12-t. Korábban már írtunk a telefonról, renderképek is napvilágot láttak róla, azonban specifikációk terén nem tudtunk meg sokat.

A telefon megjelenésének közeledtével már egyre több tudnivaló szivárog ki róla, várhatóan 18:9-es képarányú, 5,99 hüvelykes QHD+ kijelzővel rendelkezik majd, ahogy azt már szinte minden 2018-as telefontól megszokhattuk. A ház alatt egy Qualcomm Snapdragon 845-ös chipset lapul majd, idén egyébként ez a lapka található majd a legtöbb zászlóshajóban.

Ami a memóriát illeti, a HTC U12 6 GB RAM-mal bírhat 256 GB belső tárhellyel karöltve. A hátlapon 12 MP + 16 MP-es dupla kamera felel a minőségi fotókért, míg az előlapon egy 8 megapixeles kamerát találhatunk majd. Mivel a HTC legújabb zászlóshajójáról van szó, így nem meglepő, hogy Android 8.0 Oreót futtat a vállalat saját, HTC Sense 10 felületével a tetején. Nem feledkezhetünk meg a telefon azon tulajdonságáról sem, hogy megkapja az IP68-as szabványt, az akkumulátor 3420 mAh-s lesz és a Qualcomm Quick Charge 3.0 gyorstöltési támogatás sem marad el.

Korábbi hírek szerint az MWC-n debütált volna az új HTC, azonban ez nem így történt, várhatóan a jövő hónapban érkezik, de a cég felől még nem érkezett erről megerősítés. Ami az árat illeti, körülbelül 880 dollár (~217.000 Ft) lehet a telefon indulóára, ami egy csöppet kevesebb, mint a HTC U11+ kezdő árcédulája volt (929 dollár).

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: