Hirdetés

A korábban Nokia kézben lévő Withings két új hibrid órát mutatott be a CES 2019-es kiállításon, az egyik a Move, a másik a Move ECG. Dizájnban és képességekben nincs különbség a két óra között, leszámítva egyetlen aspektust, a Move ECG nevéből adódóan EKG, vagyis elektrokardiogram mérésre is képes, amit a nagyok közül csak az Apple Watch Series 4 tud.

Alapvetően ezek analóg órák, tehát nincs ilyen-olyan érintőkijelző, megvan a szokásos három mutató, valamint egy negyedik, ami többek között azt is mutatja, hogy mennyi ideig tart az EKG mérés. Az ehhez szükséges szenzor az óra hátsó felén van, a mérést pedig úgy tudjuk elindítani, hogy a fém keretre ráhelyezzük két ujjunkat, ezután el is indul a számlálás.

Az adatokat kizárólag az applikáción keresztül lehet látni, ha az óra megkapja a különböző hatósági jóváhagyásokat, akkor képes lesz kijelezni a pitvarfibrillációt és a mért adatokat orvossal is meg lehet majd osztani PDF formátumban.

Képgaléria:

A Withings Move (70 dollár, kb. 19.000 Ft) és a Move ECG (130 dollár, kb. 36.000 Ft) normál aktivitásmérőként is felfogható, tehát mérik a fitnesz tevékenységeket, valamint az alvást is, 50 méterig vízállóak, valamint egy évig bírják elemcsere nélkül.

Az amúgy abszolút elegáns és könnyed analóg óra okos funkciókkal és elektrokardiogrammal, ami a jóváhagyásoktól függően valamikor az év második negyedévében fog megjelenni. Azt még nem tudni biztosra, hogy lesz-e Magyarországon, de szerintünk igen.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.