Hirdetés

Február 22-én 31 országban, köztük Magyarországon is bemutatkozik a Samsung Helath Monitor alkalmazása, melynek részeként a Galaxy Watch3 és Watch Active2 okosórák segítségével a felhasználók ezentúl használhatják az okoseszközökbe épített vérnyomás- és EKG mérés funkciókat.

A Watch3 megjelenésekor a Watch Active2 több új funkciót is megkapott az akkori újdonságok közül, erről itt írtunk.

A Samsung Health Monitor tavaly decemberben kapta meg a CE-jelölést, vagyis a szolgáltatást az Európai Unió 28 tagországában elindíthatja a cég, mivel az EU úgy ítélte, a termék megfelel az EU-s biztonsági-, egészségügyi- és környezetvédelmi szabályoknak, előírásoknak.

Magyarország mellett Ausztria, Belgium, Bulgária, Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Izland, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország, Svájc és a már azóta nem EU-tag Egyesült Királyság lakói is használhatják majd órájuk vérnyomásmérő és EKG funkcióját. Az EU-n kívül Chile, Indonézia és az Egyesült Arab Emírségek még azok a területek, ahol a Samsung új szolgáltatása elindul jövő hónap végén.

A vérnyomásmérést az említett okosórák Android 7.0-val vagy újabb rendszerrel működő Samsung Galaxy telefonnal képesek elvégezni. A rögzített adatok a Samsung Health Monitor alkalmazásba kerülnek, mely a cég közleménye szerint segít a felhasználónak teljesebb képet adni egészségi állapotáról.

Vérnyomásmérés és elektrokardiogram

A Watch3 és Watch Active2 pulzushullám-elemzéssel méri a vérnyomást, amelyet a pulzusmérő érzékelő segítségével követ nyomon. Ezután a program a kalibrációs érték és a vérnyomásváltozás különbségéből határozza meg a vérnyomásértéket. A Samsung hangsúlyozza, hogy a pontos mérések érdekében minimum négyhetente újra kell kalibrálni az eszközt.

Az elektrokardiogram használatához a felhasználónak nyugalmas ülő helyzetben az órát stabilan kell rögzítenie csuklójához. Ezt követően az órát viselő karját sík felületen pihentetve a másik kéz egy ujját az óra felső gombjára kell helyeznie, s 30 másodpercen keresztül tartania, míg a mérés elkészül. Az alkalmazás ekkor megméri a pulzust és a szívritmust, melyeket két kategóriába sorol: Szinusztrizmus (normális, rendes szívverés) vagy AFib (szabálytalan szívritmus).

Fontos kihangsúlyozni, hogy a termék nem helyettesíti a szakorvosi eszközöket és az orvos által elvégzett méréseket! A Health Monitor alkalmazás nem figyeli az esetleges szívroham jeleit, nem alkalmas orvosi diagnózis vagy kezelés helyettesítésére!

Elérhetőség

Ahhoz, hogy használni tudd a funkciót, telepítened kell a Samsung Health Monitor appot órádra és telefonodra. Az órákra a Galaxy Wearable appon keresztül automatikusan feltölti a Health Monitort a legújabb frissítés. Ezt követően a Galaxy Wearable appban elérhető lesz egy link, mely a Health Monitor Galaxy Store oldalára vezet, innen lehet letölteni az appot a telefonra.

A frissítés és a vele érkező lehetőségek Magyarországon február 22-től lesznek elérhetők.

Hirdetés
FORRÁSSamsung
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.