Feledkezzünk meg egy kicsit a Note7-eket érintő problémáról és beszéljünk a jövő évi újdonságról, a várhatóan az MWC-n bemutatkozó Galaxy S8-ról.

Nemrég napvilágot látott egy AnTuTu teszt, ahol egy ismeretlen készülék megütötte a 200.000 pontot, melynek megjelenése 2017 Q1-re tehető. Ez teljesen illik a Galaxy S8-ra, úgyhogy hardveres szempontból biztos, hogy nem lesz rá panasz. Viszont ami most újdonság, az egy pletyka, miszerint a Galaxy S8-ban SEM lesz már kattanó home gomb, ahogy az Apple iPhone 7-ben. Ez az egyik lehetőség, a másik pedig az, hogy teljesen eltűnik a home gomb és a kijelzőre helyezik nyomásérzékeny formában, így az ujjlenyomatszenzor átkerülne máshova.

iPhone 7 home gomb
iPhone 7 home gomb

A fizikai home gomb eltüntetése azt is jelenthetné, hogy a Samsung az előlapot még jobban be szeretné teríteni a kijelzővel, de ez egyelőre még csak pletyka szinten létezik. Ha viszont ez bekövetkezik, akkor még kisebb lehet majd a Galaxy S8 alsó és felső kávája, kíváncsiak vagyunk, hogy ebből mi igaz.

A másik érdekesség, hogy elvileg dupla hátlapi kamerával jöhet majd az új Galaxy csúcsmodell. Ez nem meglepő, hisz az Apple is bemutatta dupla kamerás megoldását, erre válaszolnia kell a Samsung-nak is. A Galaxy S8 egyik szenzora 16 megapixeles lehet, míg a másik 8 megapixel. Hogy funkcionalitásban ez hogy mutatkozik meg (monokróm – Huawei P9, széles látószög – LG G5, optikai zoom és portréfotó – iPhone 7 Plus), azt még nem tudjuk.

Galaxy S7
Galaxy S7

Specifikációk terén a Galaxy S8-ban Exynos 8895 és Snapdragon 830-at láthatunk majd piactól függően (hozzánk az Exynos változat érkezik).

Egyelőre tényleg ne vegyétek készpénznek ezeket. A dupla kamera valószínűbb, viszont a home gomb erősen kérdéses.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.