Az elektromos rollert 2019-ben nagy hype övezte, azonban van egy kínai márka, a FIIDO, akik összehajtható, elektromos kerékpárokat gyártanak.

A márka legújabb modellje a FIIDO M1, ami gyakorlatilag egy terepbringa, 20″-es kerekekkel szerelték fel, 250W teljesítményű motor hajtja és 7 sebességes Shimano váltót kapott. A biciklivel három módban lehet közlekedni: tekerhetjük önerőből, kérhetünk elektromos rásegítést, amivel sokkal könnyebb felkaptatni a meredek emelkedőkön, illetve van teljesen elektromos hajtás is.

A második, “electric moped” módban akár 100 km-t is meg lehet tenni vele, tisztán elektromosan pedig 45-65 km-t megy el. A töltési idő pedig körülbelül 9 óra. A kb. 25 kilót nyomó és maximum 31 km/h-val közelekedő jármű a Geekbuying oldalán 949.99 dollárba kerül (kb. 293.000 Ft) és mivel EU raktárból szállítják, ezért vámolni nem fogják.

Link:

FIIDO M1

A FIIDO M1 nem egy olyan bringa, ami minden pincéből előszednek a tavasz közeledtével, de vannak elérhetőbb árú modellek is, mint például a FIIDO D2 vagy a D2S. A két modell között 50 dollár árkülönbség van, az eltérés köztük, hogy a D2S kapott egy 6 sebességes Shimano váltót, a D2 viszont nem.

FIIDO D2

A kialakítás és a specifikációk egyébként megegyeznek, maximum 25 km/h sebességre képes, a 7.8Ah-s akkumulátorral pedig sebességtől függően 20-35 km-t lehet megtenni tisztán elektromos hajtással.

FIIDO D2S

Linkek:

Végül, de nem utolsó sorban van egy FIIDO D3 / D3S névre hallgató páros, ami dizájnban tér el a D2-től, ez inkább egy női vázas bringa, a páros pedig ugyanúgy a váltóban tér el egymástól.

Linkek:

Elképzelhető, hogy tavasszal tesztelni fogom valamelyiket, ugyan nem kifejezetten szépek, de kis méretűek és határozottan biztonságosabbak, mint az elektromos rollerek. Ha nem szeretnél várni, akkor fentebb linkeltem őket.

A cikk a Geekbuying megbízásából készült.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.