A Velotrack rendszer újabb mérföldkőhöz érkezett. Már Magyarországon is elérhető a Vodafone M2M technológiára épülő Velotrack biztonságtechnikai rendszer.
A Velotrack egy biztonságtechnikai szolgáltatást nyújt a kerékpárosoknak. A biciklikre szerelt GPS vevő és mozgásérzékelő gyűjti az adatokat, és a Vodafone M2M kártyával elküldi az adatokat egy központba. iOS és Android operációs rendszereken, valamint webes felületen keresztül is le tudják zárni kerékpárjaikat a felhasználók.

s_velotrack_6Az alkalmazás segítségével lekérdezést kérhet a megtett útjairól, valamint a bicikli megmozdulása esetén azonnal értesítést kap a bringatulajdonos.A biztonsági rendszer már a magyar e-bike tulajdonosok számára is elérhető. A rendszer hivatalos partnere az Annyira Más Bringabolt. A szolgáltatás az osztrák kerékpárgyártó, a Biketronic kerékpárjaiban is elérhető.

A magyar gyártású és fejlesztésű Gepida és a Velotrack együttműködésével létrejött a bérbringa rendszer a Balaton körül. A Vodafone M2M technológiáját használva a Gepida kerékpárokba szerelt Velotrack rendszer szolgáltatja a kerékpárok használati és bérbeadási adatait az e-bike üzemeltetője számára. Hat állomáson lehet a Balaton körül bérbe venni a bicikliket, illetve Gárdonyban a Velencei tónál is.