Jönnek az új Mac-ek! Az Apple ma kiküldte médiaeseményére a meghívókat, mely október 27-én magyar idő szerint 19.00-kor indul.

Mire lehet számítani? Első körben egy újragondolt MacBook Pro-ra. A Pro széria 2012 óta ugyanazzal a dizájnnal rendelkezik, szóval megérett az upgrade-re. Az új MacBook Pro vélhetően vékonyabb, könnyebb házat fog kapni, amin egy szélesebb, nyomásérzékeny trackpad várható és a 12 inches MacBook-oknál megszokott butterfly mechanizmus lehet a billentyűk alatt. Érkezik majd egy 13 és egy 15 inches modell, USB Type-C-vel, Thunderblt 3 porttal és Touch ID-val.

helloagainoctober27event-800x548Utóbbit egy új OLED érintőpanelbe szerelhetik be az Apple mérnökei, mely a gép billentyűzete fölött lesz majd. Az OLED panelen kontextusfüggő gombok és tartalmak jelennek meg, tehát azzal kapcsolatos infókat fogsz látni rajta, amit épp nézel vagy használsz. Az új MacBook Pro-ban nem lesz jack audio, HDMI, USB-A portok, se MagSafe töltőcsatlakozó, se SD-kártya slot.

Érkezik a frissített 13 inches MacBook Air is USB Type-C portokkal, viszont erről a modellről nem tudunk többet, az Apple a pletykák szerint elhagyja a 11 inches MacBook Air modelleket.

Az asztali iMac-ek terén hallani olyanokat, hogy az Apple AMD videókártyákkal szereli majd fel az új gépet, az eventen bemutatkozhat az 5K-s iMac integrált videókártyával.

A Mac Pro és a Mac mini modellekre igencsak ráfér a frissítés, hisz legutóbb 2013-ban és 2014-ben történt velük ilyesmi, viszont erről nincsenek infómorzsák.

Terveink szerint tartunk az eseményről Élő közvetítést, erről a későbbiekben láthatjátok majd az információkat.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.