Hirdetés

2 nanométeres lapkát hozhat az iPhone 17 Pro, a TSMC 2022 óta dolgozik a technológián, még az is előfordulhat, hogy ez az iPhone lesz az első mobil, ami a TSMC 2 nanométeres megoldásával készült lapkát használ.

A kisebb kapacitású 2 nanométeres lapka gyártás az idei év folyamán kezdődhet meg a TSMC-nél, a tömeggyártás pedig jövőre indulhat.

2 nanométeres lapkát hozhat az iPhone 17 Pro - iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max - illusztráció
iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max

Korábban arról szóltak a pletykák, hogy az Apple a TSMC teljes 2 nanométeres kapacitását lefoglalta, legalábbis kezdetben, de arról is lehetett hallani, hogy a Mac gépekbe is 2 nanométeres lapkákat szánnak.

A következő mérföldkő a továbbfejlesztett 2 nanométeres technológia érkezte lehet, ami 2026 végére várható, ezt követően jöhet az 1,4 nanométerre váltás, ha igaznak bizonyulnak a pletykák.

Az idei iPhone 16 széria és az iOS 18 várhatóan nagy hangsúlyt fektet a mesterséges intelligenciára, aminek helybeli feldolgozását idén még minden bizonnyal 2 nanométeres lapkák nélkül kell megoldaniuk.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.