A kínai TCL – mely az Alcatel készülékekért is felelős – partnerkapcsolatot között a BlackBerry-vel, miszerint BlackBerry márkajelzésű mobilokat dobhat piacra. Ez egyébként nem meglepő, hiszen már láthattunk TCL okostelefonokat BB jelzéssel, lásd DTEK50 és DTEK60.

DTEK60

Ez a két okostelefon végül is egy-egy meglévő modell rebrandelt változata volt, mindketten a BlackBerry biztonsági megoldásait alkalmazta androidos köntösben. Az új megállapodás értelmében a TCL-nek joga lesz globálisan BlackBerry márkajelzésű okostelefonokat gyártani és forgalmazni, mindeközben pedig a BlackBerry szolgáltatja a biztonsági megoldásokat, az appokat és a vásárlói ügyfélszolgálatot. A BB számára ez az első ilyen nagyobb megállapodás és nem is valószínű, hogy más gyártónak lesz ilyen lehetősége, mint most a TCL-nek.

DTEK50

Ha máshogy nem is, de így továbbra is élni fog a BlackBerry név, minden valószínűséggel csak androidos készülékekre lehet számítani. Hasonló sztori közeleg február végén, hisz a HMD Global androidos köntösben újraéleszti a Nokia brandet, amit a tech sajtó árgus szemekkel figyel. Nemrég be is mutattak két új készüléket, azonban nem azokat, amire várunk.

Hirdetés
FORRÁSTechCrunch
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. Eléggé kétségbe lehetnek esve a BB-nél, ha egy ilyen szutyok dzsunkacégre bízzák a márkanevet.

Comments are closed.