Hirdetés

Microsoft 365 lesz az egykori Microsoft Office-ból.

32 év után a Microsoft megkezdte a Microsoft Office márka kivezetését, és azt tervezi, hogy a közeljövőben az Office.com weboldalt és az Office felhőalapú alkalmazásait Microsoft 365-re nevezi át.

Átnevezik a Microsoft Office-t

A Microsoft Office-t először 1990-ben adták ki, amikor a Microsoft a népszerű Word, Excel és PowerPoint alkalmazásait egy egyszeri megvásárlást igénylő irodai szoftvercsomagba szervezte. A későbbi verziók során további programok lettek a szoftvercsomag részei, mint például az Outlook, az Access és a OneNote.

2017-ben a Microsoft elindította az Office 365 nevezetű előfizetéses modellt, amely további felhőalapú szolgáltatásokat, integrációkat és alkalmazásokat tartalmazott.

2020-ban a Microsoft átkeresztelte az Office 365-öt Microsoft 365-re, és megkezdte az előfizetés-alapú modell nagyobb volumenű népszerűsítését a vállalatok és az otthoni felhasználók körében egyaránt.

Tegnap a Microsoft bejelentette, hogy az összes felhőalapú Microsoft Office-alkalmazását és az office.com webhelyet hamarosan Microsoft 365-re nevezik át.

A márkaváltás 2022 novemberében az Office.com webhellyel indul, majd 2023 januárjában az irodai szoftverek ingyenes felhőalapú verziói, valamint az Office alkalmazás Windows rendszeren és az Office mobilalkalmazás is Microsoft 365-re vált.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Microsoft Office márka teljesen eltűnik.

A Microsoft továbbra is kínálja majd az egyszeri vásárlást igénylő licencet a Microsoft Office 2021 és az Office LTSC formájában.

Az Office tehát marad, a név viszont megváltozik.

A kiemelt képet efes készítette, forrása: Pixabay

Hirdetés
FORRÁSBleepingComputer
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.