Bár a Microsoft Office programcsomag elsődlegesen Windows rendszeren érhető el, a gyártó hosszú évek óta rendszeresen egy- másfél év csúszással kiadja az új főverziókat Mac OS X operációs rendszerre is, sőt, idén már a OneNote program is elkészült az Apple által gyártott számítógépekre. A legutolsó OS X verzió az Office:mac 2011, azóta kisebb frissítéseken kívül nem érkezett érdemi változás az irodai programok életébe, egészen mostanáig.
A mostani frissítési hullám nem egységes, első körben az Outlook levelező- és szervezőprogram kapta meg a legújabb frissítést, ami már letölthető Office 365 előfizetők számára- akik úgynevezett “dobozos verziót” vásároltak, azoknak ez a frissítés a jövő év második felében lesz elérhető, de ellentétben az Office 365 előfizetőkkel, a frissítés számukra nem lesz ingyenes.
01-Mail-All-Retina
Az új Outlook megörökölte a Windows- alapú Office 2013 programcsomag kinézetét, valamint teljesítmény- és gyorsaságbeli javulásokat is lehet tapasztalni. A program a vállalati környezetben használt Exchange funkciókat is jobban tudja kezelni, illetve a Microsoft gyorsabb szinkronizációt ígér a felhasználók számára.
Az új Word, Excel, és PowerPoint programok bétaverziói Mac gépekre 2015 első felében érkeznek, és az év második felében elérhetőek lesznek mindenki számára.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.