Hirdetés

Újabb Switch exkluzív cucc landolt a postaládánkban, az Another Code: Recollection két korábban megjelent kalandjátékot kínál egy csomagban.

Az Another Code: Recollectionben újrázott játékok nálam sajnos kimaradtak az eredeti megjelenés idején. Pedig a DS-re debütált Two Memories (2005), valamint a Wii-n megjelent A Journey into Lost Memories (2009) állítólag egészen emlékezetes alkotások voltak a maguk kategóriájában. A szóban forgó játékok olyan elemeket ötvöznek, mint a rejtvények megoldása, a kaland és a szívhez szóló sztori, és mindezt egészen egyedi módon tálalják nekünk,  a játékosoknak. Szerencsére a Nintendo gondolt ránk és az év eleji langyos állóvizet felkavarva elénk is gurította a csomagot.

A történet középpontjában Ashley Mizuki Robbins áll, egy fiatal lány, aki már fiatalon elvesztette szüleit. Egy nap egy rejtélyes levél érkezik hozzá, mely egy találkozót ígér egy ismeretlen személlyel egy elhagyatott szigeten. Ashley úgy dönt, hogy követi az üzenetet, és ezzel kezdetét veszi egy mélyreható történet, melyben a múlt és a jelen találkozik. Az első néhány órás kaland után pedig a második játékban folytathatjuk Ashley kalandját, de inkább nem lőnék le semmilyen meglepetést, ha valaki nem ismerné a sztorit. De azért halkan megsúgom annak is lesz öröme, aki az eredeti játékokat játszotta, mert a cselekmény is számos ponton került megváltoztatásra az Another Code: Recollectionben, így egy csomó új dolog vár mindenkire.

A történetszál felgöngyölítése során a játékosnak kell felfedeznie az elhagyatott szigetet, megoldani különböző rejtvényeket és logikai feladatokat, hogy felfedje Ashley családja sötét titkait. Az irányítás eredetileg erősen épített a DS és a Wii vezérlőire, ami sokat hozzáadott a játékélményhez, de a modernizálása amennyit, adott annyit el is vett, tehát Switch-en búcsút mondhatunk az egyedi és élvezetes fejtörőknek, maradnak a faék egyszerű puzzle-ök. Na de azért nincs ok búslakodni, Az Another Code: Recollection kalandjai során az eszünket és a megfigyelőképességünket is fel kell használnunk ahhoz, hogy előre haladjunk a történetben. Na de ahogy említettem a korábbi báj részben elveszett, így az amúgy sem kiemelkedő történetvezetés, kicsit jobban sántít, viszont a feszesebb vágás és a tempósabb események azért bőven fogyaszthatóvá teszik a játék egészét.

A grafika és hangok terén az Another Code: Recollection  szinte lenyűgöző élményt nyújt. Az átdolgozás egészen erős lett és a történetbeli, valamint mechanikában jelentkező változások mellett a külalak is jócskán átalakult. Ami igazán említésre méltó, hogy a DS-es Two Memories is 3D-sítve lett és a szinkron, valamint a kezelőfelület is egységes, modern formát öltött. Pluszban helyett kapott egy tipprendszer is, ami az esetleges elakadásokat hivatott átvezényelni, több-kevesebb sikerrel. Emellett a hanghatások és az új szinkron is erősen hozzájárulnak a rejtélyes hangulathoz. A zenei aláfestés kiválóan illeszkedik a játék látványvilágához, és segít fokozni az érzelmi hatásokat. Emellett a játék egészen jól futott dokkolt és handheld üzemmódban is, nyoma sem volt a öregecske hardver erőlködésnek.

Az Another Code: Recollection egyedi kombinációja a kalandnak, rejtélyeknek és drámai történetmesélésnek. A játék nemcsak izgalmas kihívásokat kínál, hanem egy érzelmes és mély történetet is, amelynek felfedezése során szoros kapcsolatba kerülhetünk a karakterekkel. Az atmoszféra, a játékmenet változatossága és a vizuális-akusztikus élmények összessége egy egész jó végeredményt nyújt, amely minden kalandjáték kedvelőnek ajánlott. Emellett öröm látni, hogy a felújítást nem vették félvállról és valóban jó és érdemes módosításokat végeztek még ha némelyik kicsit el is vett az élményből.

Értékelés: 7/10
Fejlesztő: Arc System Works
Kiadó: Nintendo
Platform: Nintendo Switch

Hirdetés
Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, emellett igyekszem a munkahelyemen is megállni a helyem, de altatás után előveszem a kontrollerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam. Klasszikus geek vagyok, tehát jöhet minden, legyen az videójáték, film, sorozat, könyv vagy képregény. A főbb műfajok, amiket előszeretettel fogyasztok: sci-fi, horror, anime, jrpg és autós cuccok.