Az Alcatel márkáért felelős TCL a Las Vegas-i CES-en bemutatta új termékeit. Három új eszközt mutattak be, illetve néhány információt tudtunk meg a február végén, az MWC-n bemutatkozó új BlackBerry készülékről.

A BlackBerry-ről csak annyit árultak el, hogy a Mobile World Congress-en fogják bemutatni, Android operációs rendszert fog futtatni, billentyűzete érintésérzékeny, prediktív szövegbevitellel támogatott. Legfontosabb jellemzője továbbra is a biztonság, mely vonatkozik a vállalati és személyes adatokra is. A piacra dobása 2017 első félévében fog megtörténni.

Alcatel A3 XL okostelefon

Az új olcsó phablet 6 inches HD felbontású IPS FL LCD panellel érkezik, MediaTeK MT8735B (4×1.1 GHz) chipsetet, 1 GB RAM-ot és 8 GB tárhelyet kapott. Kameráit tekintve 5 / 8 MP-ről beszélhetünk, az akkumulátor méretéhez képest igen kicsi, mindössze 3000 mAh, amit microUSB-n keresztül tölthetünk. Android 7.0 Nougat-ot futtat, Cat4-es LTE-re képes és ujjlenyomatszenzorral rendelkezik. Európában 2017 Q2-es időszakától lehet majd kapni, az árának még utánajárunk.

Alcatel MOVEBAND okoskarkötő

Az új okoskarkötőt gesztusokkal, csuklómozdulatokkal lehet irányítani, az aktivitáskövetés és az alvásmérés mellett értesít, ha üzenetünk, emailünk vagy telefonhívásunk érkezett. 2 óra alatt tölthető fel maximálisan és 30 napos készenléti idővel rendelkezik. Az Alcatel MOVEBAND egy valódi bőr és egy színes szilikon pánttal érkezik, a termék pedig 2017 Q2-től lesz elérhető, egyelőre ismeretlen áron.

TCL LIFE okosotthon eszközök

Egyre több gyártó nyit az okosotthon felé, így a TCL is bemutatta biztonsági rendszerét. Ugyanúgy működik, mint a legtöbb ilyen rendszer, van egy központi egység (hub), mely a LIFECONNECT elnevezést kapta, hozzá köthető kamerák (LIFECAM WiFi IP kamera), ajtó- és ablakérzékelők (LIFESENSE) és mozgásérzékelők (LIFEDETECT).

A rendszer a LIFEAPP nevű applikáción keresztül menedzselhető Android és iOS eszközökön is. A megjelenés szintén az év második negyedévében várható.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
  • Layosh

    Elképesztő az Alcatel, hogy kiad egy viszonylag tűrhető új telót. Erre 1 giga rammal agyonüti… Nem is értem… Akármilyen droidot rakhat rá, az 1G rammal pusztán szenvedés lesz, semmi más. Saját tapasztalatból mondom. Egy alkalmazást megnyitsz, a többi záródik.