Legyen valaki gamer felhasználó, szerkesszen csak dokumentumot, nézzen filmet, esetleg legyen az a vágya, hogy egy ultrahordozható gépe legyen. A mai laptopos iparág mindenkinek ad megfelelő alternatívát, vannak olyan vállalatok, akik pedig mindegyikben helyt próbálnak állni. Az Acer is egy ezen gyártók közül, az Acer Swift 3 notebook pedig egy olyan tákolmány, ami azoknak ajánlott, akik a szép dizájnt, a gyors rendszert, és a könnyed használhatóságot/szállíthatóságot keresik.

A 323 x 228 x 18,7 mm-es és 1,45 kg-os váz rendkívül minőségi, leginkább a szálcsiszolt fém burkolat uralkozik, a képernyőt körülvevő káva a kategóriához képest vékony, úgy összessésében jól néz ki ez a modell, a fedél pedig 180 fokban kihajtható. A 14″-es Acer Comfyview kijelzőn 1920 x 1080 pixel jelenik meg, éles a kép, jók a színek, a matt kialakítás miatt nem tükröződik jelentősen, sőt, mondhatni alig. IPS panelről beszélünk, aminek a betekintési szögei is kiválóak, ebben azért jeleskedik az Acer Swift 3.

Oldalt több csatlakozót is találunk: HDMI, 2 x USB 3.0, USB 2.0, USB-C, SD-olvasó, Kensington, 3,5 mm-es jack. Belül 2,2 GHz kétmagos processzor (max. 3,4 GHz), Intel Core™ i3-8130U SoC, 4 GB DDR4 RAM, valamint Intel UHD 620-as GPU található, a rendszersebesség kiváló, a játékok futtatása már nem, egyértelmű, hogy nem a gamereknek készült az Acer Swift 3, de régebbi fejlesztéseket azért képes elindítani. Az adattároló 128 GB-os, SSD, ezen bújik meg a Windows 10 S operációs rendszer. Ezt minél gyorsabban érdemes Windows 10-re cserélni, mert az alapbeállítások mellett csak olyan appok futtathatók, amik a Microsoft Áruházban megtalálhatók.

Az Acer Trueharmony sztereó hangszóró laptoposan szól, a billentyűzet rendelkezik háttérvilágítással, a touchpad pedig egész jó hatásfokkal kezeli a többujjas gesztusokat. Kiegészítéséként van még egy Bioprotection ujjlenyomat-leolvasó, ennek működésében sem találunk kivetnivalót. Az Acer Swift 3 energiaellátását a 48 Wh-s / 3220 mAh-s akkumulátor végzi, filmezni 10 órát lehet egy feltöltéssel, dokumentumba pötyögni 11 órán át tudunk, a komolyabb grafikai dolgok (már ha így ez elmondható) merítik jobban a telepet.

A kétcsatornás, 802.11ac-s Wifivel és Bluetooth 4.0-val feltápolt Acer Swift 3 ára 189.990 forint, ennyiért pedig egyáltalán nem rossz vétel, eleve a piros szín is vagány, de kiemelendő még az üzemidő, a korrekt kijelző, a stílusos dizájn, valamint az árszegmensben viszonylag erősnek számító processzor. Ha nem gamer valaki, de gyors rendszerrel rendelkező, kiválóan hordozható laptopot keres, akkor ez a modell megfelelő választás, csak a Windows rajta lévő verzióját cserélje le, mert ciki, hogy csak ezt adják mellé.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt