Hirdetés

A mai napon az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone Csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

Az ügylet várhatóan 2019. július 31-re zárulhat le, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését.

A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország a jövőben közösen bővíti majd gigabit képes szolgáltatásait. Az egyesült vállalat ígéri: minden szegmensben képes lesz teljes körű konvergens szolgáltatások nyújtására. Valamint gigabit képes vezetékes- és mobilhálózataiba történő befektései révén hozzájárul a digitális társadalom gyorsuló ütemű
fejlődéséhez.

A felvásárlással a Vodafone egyben Európa vezető konvergens szolgáltatójává fog válni. A cég 116,3 millió mobil- és 22,1 millió televíziós ügyféllel bír, valamint egy olyan újgenerációs vezetékes hálózattal, amely 122 millió otthont és vállalkozást ér el.

Az ügylet várhatóan július 31-ével zárul le. A Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország addig különálló vállalatokként folytatják tevékenységüket, és az ügyfeleket változatlanul, az eddig megszokott ügyfélszolgálati csatornákon szolgálják ki.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.