Az a hír járja, hogy a japán információtechnológiai felszerelésekkel foglalkozó cég, a Fujitsu, hamarosan értékesíteni kívánja a mobilos üzletágát.

Ezt a divíziót még 2016 februárjában alapította a vállalat, ám a külföldi óriások folyamatos erősödése villámgyorsan megroppantotta a törekvéseket. Érdekesség, hogy a 2000-es évek elején még 11 hazai cég volt a piacon, ám csak a Sony, a Sharp (ami már a Foxconn fennhatósága alá tartozik) és a Kyocera maradt meg, az NEC, a Mitsubishi vagy éppen a Toshiba és a Panasonic már elhagyták az országot. Ha a Fujitsu értékesíti a mobilos bizniszt, akkor onnantól jobban tud majd koncentrálni más IT-megoldásokra, de a Nikkei szerint egyébként némi részesedést azért megtartanának maguknak.

Néhány vállalat már szemet vetett a lehetőségre, állítólag a Lenovo és a Huawei sem nézi ölbe tett kezekkel a történetet, de a Polaris Capital Groub, vagy éppen a Hon Hai Precision Indusry (vagyis a Foxconn) is befutó lehet.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt