A Facebook – ahogy telik az idő – egyre jobban terjeszkedik, felvásárolja a kisebb cégeket, most viszont egy nagyobb befektetést hajtott végre, ugyanis a közösségi oldal felvásárolta a híres VoIP klienst, a WhatsApp-t.

„Cukorhegyék” nem sajnálták rá a pénzt, ugyanis 16 milliárd dollárért vette meg a WhatsApp-t, ami forintba átszámolva úgy körülbelül 3,6 billió Ft.

A Facebook a 16 milliárdból 4 milliárdot készpénzben fizet ki, 12 milliárdot pedig részvények formájában. Ez a Facebook eddigi legnagyobb értékű beruházása, ugyanis ha visszagondolunk, az Instagramot annakidején „csak” 1 milliárd dollárért vásárolta meg.

Miért vásárolta meg a népszerű üzenetküldőt?
– közel 450 milliós felhasználó használja a szolgáltatást havonta
– 70%-uk naponta használja
– Az üzenetküldő szolgáltatások volumenje sokkal nagyobb, mint az SMS szolgáltatásé
– Folyamatosan bővül a felhasználói tábor ( naponta 1 millió új felhasználó )

A Facebook csak ontja magából a pénzt, és céget cég után vásárol fel. Legutóbb a SnapChat-t akarta megvenni, azonban a cég visszautasította a Facebook 3 milliárd dolláros ajánlatát.

Ez az eddigi egyik legnagyobb IT-s beruházás, amiről hallani lehetett. Vajon megérte-e a Facebooknak? Annyi biztos, hogy egyhamar nem megy csődbe a cég 🙂

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.