Egyes források szerint a koreai vállalat elkezdte teszteli új generációs processzorát, mely – ha hihetünk a pletykáknak – brutális teljesítményre lesz képes.

Az Exynos 8895-et 10 nanométeres csíkszélességgel fogják gyártani, melyre jelenleg egyedül a MediaTeK Helio X30-ra jellemző. A kisebb csíkszélesség sebességnövekedést és energiahatékonyságot is ígér. A Samsung Exynos 8895 ugyanannyi energiát eszik 4 GHz-en, mint a Snapdragon 830 3.6 GHz-en. Ez a lapka elméleti maximum órajele, mármint ami a nagyobb magokat illeti. Természetesen ennél jóval lentebb lesz végeredményben, de mivel ilyen magas a küszöb, remélhetőleg nem kell melegedési gondokkal számolni.

Semmi sincs megerősítve a Samsung részéről, így ezeket az infókat ne vegyük biztosra. Idén már biztos nem találkozhatunk Exynos 8895-ös chipsettel megáldott Samsung készülékkel, viszont a jövő február-március környékén érkező Galaxy S8-ban már visszaköszönhet a Samsung új lapkája.exynos-8895-samsung

Hirdetés
FORRÁSSamMobile
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.