Hirdetés

Hey, GitHub! Írd meg a kódot helyettem!

A Hey, GitHub! lehetővé teszi a programozók számára, hogy a hangjukat használva, billentyűzet nélkül kódoljanak, ugyanúgy, ahogyan Sirivel, Alexával vagy a Google Asszisztenssel beszélnének.

A hangjukkal kódolhatnak a programozók a Hey, GitHub! segítségével

Az új kísérleti funkció egy havi 10 dolláros AI-eszközben, a Copilotban lesz elérhető, amelyet a GitHub az év elején indított el, hogy segítse a fejlesztőket a kódírásban. A Copilot kódsorokat javasol a fejlesztőknek a kódszerkesztőben, és képes megjósolni a következő kódsort, amikor a fejlesztők olyan integrált fejlesztői környezetben (IDE) gépelnek, mint a Visual Studio Code, a Neovim és a JetBrains IDE. A Copilot komplett módszereket és összetett algoritmusokat is tud javasolni, az alapkód és az egységtesztelési segítség mellett.

A „Hey, GitHub!” egyelőre csak csökkenti a billentyűzet szükségességét a VS Code-on belüli kódolás során, de a Microsoft reményei szerint a jövőben tovább fejlődik majd.

A hangalapú kód létrehozása különösen hasznos lesz kisegítő lehetőség lesz. Olyan dolgokra is megkérhető a virtuális asszisztens, hogy lépjen át különböző kódsorokra, vagy navigáljon metódusokhoz vagy blokkokhoz. Még a Visual Studio Code is vezérelhető olyan parancsokkal, mint a „program futtatása” vagy „váltás ZEN módra”. Ha összefoglalóra volna szükség, hogy egy adott kódrészlet mit csinál, akkor akár kódösszefoglaló is kérhető.

Ezt az új hangalapú rendszert a GitHub Next, egy kutató- és mérnökcsapat fejleszti, amely a szoftverfejlesztés jövőjének lehetőségeit vizsgálja. Nem biztos, hogy végül termékké forrja magát, mindenesetre érdekes kísérlet, és a Copilot fejlesztéséhez is tudják használni a tapasztalatokat.

A kiemelt képet Markus Winkler készítette, forrása a Pixabay

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.