Múlt héten a GoPro bemutatta első drónját, az összehajtható 3 tengelyű stabilizátorral felszerelt Karma-t. Ma pedig a DJI mutatta be új drónját, a Mavic Pro-t. Abban biztosak lehettek, hogy az áruk kitesz egy átlag magyar szinte 2 havi fizetését.

Ahogy a Karma, a Mavic Pro is összehajtható, a DJI szerint összehajtva akkora, mint egy vizesüveg. Természetesen [email protected] minőségben rögzít, de választható [email protected] és [email protected] is. A stabilizátor a DJI drónjánál is három tengelyű, kamerájával 12 megapixeles fotókat lehet lőni, az optika rekeszértéke f/2.2.

dji-mavic-pro-dron-1A drón 743 gramm, maximum 18 km/h-val tud emelkedni és 10.8 km/h-val ereszkedni. A DJI Mavic Pro maximális sebessége 65 km/h és 5000 méteres magasságig felvihető. 27 percig bírja egyetlen feltöltéssel, ami 13 km megtételére elegendő.

dji-mavic-pro-dron-3A távirányítóhoz okostelefont is lehet kapcsolni, de anélkül is teljesen kontrollálható, mivel van beépített LCD kijelzője, de ha túl messze menne, van egy hazahívó gombja is. A drón akár 7 km-re tőled is képes 1080p-ben visszaadni kamerájának képét, tehát a hatótávolságra nem lehet panasz.

dji-mavic-proA drónhoz lehet vásárolni egy VR szemüveget is, a DJI Googles-t, ami 85 fokos látószögben, 1080p felbontásban adja vissza a drón által látottakat. A Mavic Pro 749$-ba (~206.000 Ft) kerül távirányító nélkül (ilyenkor ott a mobil app), azzal együtt 999$ (~276.000 Ft) az ára. Ha ez nem elég, 1299$-ért (~358.000 Ft) a drón mellé kapsz két extra akkut, propellereket, töltőt, adaptert, autóstöltőt és válltáskát. A plusz akkumulátor 89$-ba (~24.500 Ft) fog fájni. Az forintosított árak nem tartalmazzák a hazai járulékokat.

dji-mavic-pro-dron-4A DJI Mavic Pro már előrendelhető közvetlenül a DJI weboldaláról, a szállítás október 15-től indul. November elejétől pedig az Apple Store-okban is megtalálható lesz az újdonság. További 99$-ért (~27.600 Ft) lehet vásárolni biztosítást is (DJI Care Refresh), mellyel 12 hónapig biztosítva van a drón bármilyen sérülés esetére.

Hirdetés
FORRÁSDJI
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.