Tavaly a DJI az ikonikus, kamerákkal foglalkozó svéd vállalat, a Hasselblad egy részét vásárolta meg, most azonban több ipari elemző is állítja, hogy a kínai drónvállalat egy jó nagy szeletet vett meg a Hasselblad-ból, gyakorlatilag felvásárolta.

Az üzlet nyélbe ütése már csak idő kérdése. A Hasselblad kamerákat még a NASA is használta a 60-as években az Apollo küldetéseknél, a márka termékei az egyik legjobbak a piacon, viszont ennek megfelelően nagyon drágák is, néhány ezer dollártól egészen 40.000$-ig is terjedhet egy SLR váz ára.

DJI Mavic Pro drón

Mit fog kezdeni a DJI a kameragyártóval? Meghagyja független leányvállalatnak vagy a Hasselblad technológiát teljesen integrálják a DJI drónokba? Ezt egyelőre nem tudni. A DJI drónok kamerái igen jók, viszont a profi fotósok körében nem igazán van neve a márkának, amin a Hasselblad sokat tud segíteni, itt pedig az utóbbi években sokszor változott a tulajdonjog. Mindkét vállalatnak jót tehet az üzlet, azonban részleteket nem tudni még, a vállalat szóvivői nem kommentálták az akvizíciót.

Hirdetés
FORRÁSTechCrunch
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.