Akár szereted, akár utálod, a szelfibotok úgy terjednek az okostelefonok kiegészítőiként, mint a villám, egyre több ember hord ilyen eszközt magával. De a szelfibot használata nem mindig biztonságos, és emiatt a Disney arra jutott, hogy megtiltja a szelfibotok használatát parkjaiban.

Orlando Sentinel-re hivatkozva, a Disney bejelentette, hogy június 30-tól megtiltja a szelfibot használatát a floridai Disney World Resort-ban, a DisneyQuest viziparkban és a kaliforniai Disneyland Resort-ban. Július elsejétől pedig a párizsi és hong kong-i disney parkokból is kitiltják a népszerű kiegészítőket.

szelfibot_disney

“Sajnálatos módon a szelfibotok a biztonságra való tekintettel ad aggodalomra okot, mely eszközök a vendégeinket és munkatársainkat egyaránt veszélyeztetik” – mondta a Disney World szóvivője, Kim Prunty.

Eddig a Disney csak a bemutatók és attrakciók idejére tiltotta ki a botokat, nem a parkok egész területén. Miután az új szigorítás bevezetésre kerül, aki be szeretne belépni a park területére, annak a bejáratnál kell hagynia a botot.

A Disney parkok nem az egyetlen helyek, ahol biztonsági okok miatt kitiltották a szelfibot használatát. New York múzeumaiban is kitiltott eszköznek számít, valamint az angliai football stadionokban is.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.