Hirdetés

A tavalyi modellek esetében a Samsung dominált, ez már idén megváltozhat, sőt, 2024-re a BOE lehet az iPhone-ok elsődleges kijelző-beszállítója.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az iPhone 14 széria kijelzőit főként a Samsung gyártja, nagyjából 70%-ban, a maradék 30-on pedig az LG és a BOE osztozik.

BOE lehet az iPhone-ok elsődleges

Az iPhone 15 és iPhone 15 Plus esetében már idén a BOE javára változhat az arány: a megbízható szivárogtató, Ming-Chi Kuo szerint a BOE lekörözte a Samsungot, az alapmodellek kijelzőinek 70%-át gyárthatja, míg a maradék 30% továbbra is a Samsungtól érkezne.

Jövőre a fókusz a Pro széria LTPO OLED paneljein lesz, melyeket továbbra is a Samsung és az LG szállíthat, Kuo szerint azonban a BOE itt is 20-30%-os részesedést szerezhet magának.

Ha ez bebizonyosodik, 2024-re a BOE lehet az almás mobilok kijelzőinek legnagyobb beszállítója. Az elemző szerint a BOE profitja nőni fog, hiszen egyéb rendeléseket is kaphat kisebb-nagyobb OLED illetve mini LED panelekre az Apple-től, valamint az olcsóbb hajtogatható Androidos mobilok kijelzőinek gyártásában is részt vehet a cég.

A kiemelt kép illusztráció.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.