A Samsung Display domináns szereplő az OLED-piacon, ennek egyik fő oka az Apple döntése, hogy a koreai gyártó paneleit használja iPhone-jaihoz, idén az almás mobilok kijelzőinek 70%-a Samsung gyártmány.

Az iPhone 14-ek 70%-a Samsung kijelzővel érkezik

Egy új jelentés szerint  az iPhone 14 készülékek OLED kijelzőinek több mint 70%-a Samsung gyártmány lesz, ez magában foglalja mind az iPhone 14-et és iPhone 14 Plus-t a szokásos panelekkel, továbbá az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max készülékeket az LTPO-val.

A TheElec koreai hírügynökség elárulta, hogy az Apple 120 millió darab legyártását tervezi legújabb zászlóshajó sorozatából. Közülük legalább 80 milliónak Samsung panelje lesz, több mint 20 milliónak pedig az LG Display adja a képernyőjét, körülbelül 6 milliónak pedig a BOE.

A jelentésből az is kiderült, hogy a Samsung és az LG Display mind a négy iPhone 14-es verzióhoz kínál paneleket, míg a BOE csak 6,1”-es LTPS OLED-eket gyárt a sima iPhone 14-hez.

A 80 millió darabból a Samsung Display várakozásai szerint több mint 60 millió lesz a Pro modellekhez, mivel ezek azok a verziók, amelyek a vártnál jobban teljesítenek. Az LG Display állítólag problémákkal küzd a gyártósoron, így koreai gyártótársa még nagyobb részesedéshez juthat.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.