Hirdetés

Kiderült, milyen 5G modem van az iPhone 15 mobilokban, miután Shahram Mokhtari, az iFixit vezető szétszedő technikusa fotókat tett közzé a telefon alaplapjáról.

A Qualcomm Snapdragon X70-es modem ugyanaz, mint amit az iPhone 15 Próban használ az Apple.

Kiderült, milyen 5G modem van az iPhone 15 mobilokban - a modem

Ez azért érdekes, mert az iPhone 15 és a 15 Plus a tavalyi iPhone 14 Prók A16 Bionic lapkáját használja, ezek viszont a régebbi, X65-ös modemmel érkeztek.

Ezek alapján az Apple nem csak fogta és beletette az iPhone 14 Prók alaplapját az idei sima modellekbe, hanem valamelyest változtatott rajta és jobb modemmel párosította a korábbi lapkát.

Az X70-es modem energiahatékonyabb elődjénél, és egy új AI processzorral érkezik a jobb teljesítmény érdekében.

A 2020-ban felbukkant, Apple-Qualcomm üggyel kapcsolatos bírósági iratokból kiderült, hogy az eredeti tervek alapján a 2022-es és a 2023-as iPhone-ok esetében az X65-ös és az X70-es modemet szerették volna használni, majd ezt követően az Apple házon belüli modemre válthatott volna.

A házon belüli modemmel számos gond adódott (többek között jogi problémák is), így többször elnapolták a váltást.

Szeptemberben jelentették be, hogy 2026-ig kiterjeszti a Qualcomm és az Apple az 5G modemes együttműködést, ami azt jelentheti, hogy az almás cég még jó ideig nem váltja le a Qualcomm 5G modemeket sajátokra.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.