2017 elég sok szempontból változatos év volt. A Google is összegezte az évet és publikálta az év legnépszerűbb kereséseit. Ezekre a kulcsszavakra kerestek rá az emberek globális szinten.

Az év mondhatni gazdag volt katasztrófákban is, bár ezeket nem kívántuk. A keresési listában az első helyet az Irma hurrikán vitte el. Ennek terjedésére, irányára, mivoltjára voltak kíváncsiak az emberek, viszont az is szerepel a toplistában (kifejezetten Amerikában), hogy hogyan tudnának segíteni a katasztrófák bajbajutottain, ami viszont dícséretes. A globális második és harmadik helyet az iPhone 8 és az iPhone X vitte, a negyedik hely Matt Laueré, az ötödik hely pedig Meghan Markle-t illeti.

Mire kerestek rá a magyarok?

Nem meglepő, a magyarok legtöbbször a Black Friday kulcsszóra kerestek, akár akció, akár átverés, ez érdekelte leginkább az embereket. A második hely az Eurovíziós Dalfesztiválé, a harmadik a FINA vizes VB, a negyedik a Szmogriadó, az ötödik pedig…a Fidget spinner (no comment).

A legkeresettebb mozifilmek listája: Az, Pappa Pia, Thor Ragnarok, Mindenki, Kincsem.

A legnépszerűbb szórakoztató műsorok: X-Faktor, Exek az édenben, Survivor, Feleségek luxuskivitelben, Stranger Things.

A legnépszerűbb receptek: Csirkemell recept, frankfurti leves recept, slime recept (wtf), töltött káposzta recept, rizskoch recept

Az év eseményei: Eurovízió, FINA, Oscar gála, Linkin Park, VOLT Fesztivál

Ha érdekel más országok toplistája, akkor a Google Trends oldalán rákereshetsz. Mit gondoltok a magyar listáról?

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.