Hirdetés

Az idei év okostelefonokat tekintve leginkább arról szólt, hogyan lehet csökkenteni a kávákat, eltűntetni a notch-ot és hogy ki hány kamerát tudott a készülékére pakolni.

Ez utóbbi jövőre is folytatódni látszik. Az LG-nek is van már 5 kamerás mobilja (bár az LG V40 ThinQ-n ezeket 2 és 3 arányban elosztották az előlapon és a hátlapon), azonban nemrégiben benyújtottak egy szabadalmat, aminél összesen 16 (TIZENHAT) hátlapi kamerát számlálhatunk.

Az okostelefonok piacán a hátlapi kamerák számában eddig a Huawei uralkodott (kezdve a P20 Próval), aztán jött a Samsung is a három (Galaxy A7), majd a négy hátlapi kamerával (Galaxy A9). A HMD Global elvileg még idén leleplezi az 5 hátlapi kamerás Nokia 9-et, ám az LG terve túlmutat minden elképzelésen.

A szabadalom szerint a 16 kamera 4×4-es elrendezésben szerepelhet a készüléken, a fotó készítése előtt pedig a felhasználó kiválaszthatja, mely lencséket szeretné kombinálni. Pontos specifikációkat nem árultak el, tehát a funkcionalitás egyelőre még rejtély, de elvileg a készülék hátlapján lehet egy másodlagos kijelző is, így szelfizésre is használható lesz a 16 kamera.

Elég merész ez az LG-től, szerintem kicsit szürreállis is, nem tartom kizártnak azt sem, hogy ezt csupán figyelemfelkeltés gyanánt szabadalmaztatták.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.