Hirdetés

Az Apple ma a lila iPhone 12, az AirTag és az M1-es iMac mellett bejelentették a szintén M1-es új iPad Prót két méretben. Az új iPad Prók ugyanazt a teljesítményt hozzák, mint a már korábban bejelentett – szintén M1-es – Mac Mini, MacBook Air és MacBook Pro.

A 11 és 12,9 hüvelykes méret maradt, utóbbi viszont Liquid Retina XDR Mini-LED kijelzőt kapott, amivel ugyanolyan élénkek és hűek lesznek a színek, mint a professzionális Pro Display XDR monitoron.

Az új iPad 1600 nit fényerőre képes, ha Cellular verziót vásárolsz, akkor már 5G-t is tud, az USB-C csatlakozója immár Thunderboltos, tehát külső monitorhoz is kötheted az iPadet, illetve 16 GB RAM és akár 2 TB tárhely is lehet benne. Az alapmodell 128 GB tárhellyel érhető el.

Kamerák tekintetében ami újdonság, hogy a 12 MP-es előlapi szenzornál kapunk egy ún. Center Stage funkciót, ami amúgy nem újdonság az iparágban, de mivel szélesebb látószögű a kamera, videóhívásoknál a frame-et mozgatva középen tartja az alanyt.

Fontos, hogy a 11 hüvelykes iPad Pro kijelzője 600 nites, ebben nem változott, ilyen szempontból a 12,9″ iPad Pro erősebb. Viszont mindkettő megkapta az Apple M1-es lapkakészletét 8 magos GPU-val, szóval ugyanazt a teljesítményt hozzák, mint a Mac-ek.

A két új iPad 10 órányi üzemidőt ígér, iPadOS 14-el érkeznek, Magyarországon pedig április 30-tól rendelhetők.

Hazai árak

A 11 hüvelykes iPad Pro M1-es chippel 324.990 Ft-ról indul (tehát nem változott), a 12,9 hüvelykes, Liquid Retina XDR kijelzős modell pedig 449.990 Ft. Akit esetleg érdekel, a 2 TB-os, 5G-s, 12,9 hüvelykes iPad Pro magyar ára 949.990 Ft 😉

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.