Hirdetés

Hivatalosan is bejelentette az Apple a régóta pletykált AirTag kiegészítőt. A Tile-szerű kis eszköz 29 amerikai dolláros áron kerül forgalomba április 30-án. Az előrendelések április 23-án kezdődnek és amennyiben négyes csomagot rendel valaki, csak 99 dollárt kell fizetnie.

Az új iPhone-kiegészítő bluetoothon keresztül kapcsolódik az Apple saját Find My hálózatára, melyen keresztül kommunikál az Apple ID-hoz rendelt Mac gépekkel, iPhone-nal, iPaddel vagy Apple Watch-csal. Az újabb iPhone-ok, melyekben megtalálható az U1-es chip – például az iPhone 11 Pro vagy a 12-es széria bármelyik tagja – képesek lesznek precíziós útmutatásra is az AirTag irányába. Így akár a lakáson belül meg tudja mutatni nekünk az iPhone-unk azt is, hogy melyik kabátunk zsebében keressük a benne felejtett kulcsot.

A kis biléta működése nagyon hasonlít a Samsung Galaxy SmartTag+ funkcióihoz. De az AirTag képes hangot kiadni, fénnyel jelezni és haptikus rezgéseket is lead, hogy könnyebben megtalálja a tulaja.

A fehér felület teljesen személyre szabható lesz /Fotó: Apple

Azok, akik az Apple weboldalán keresztül rendelnek maguknak, monogramokkal és Emojikkal szabhatják testre az AirTag fehér felületét. Ezen felül rendelhetők lesznek különböző csatok és pántok is az AirTag mellé, ezekért azonban extrát kell majd fizetni.

Hazánkban az AirTag egyes csomagban 12.990 forintért, négyes csomagban 43.990 forintért lesz kapható. Ha szilikon pántot szeretnénk hozzá, azért 12.990 forintot kell fizetnünk, a bőrért 17.990-et. Ha kulcstartós pántra pályázunk, 15.990 forintot kell az Apple-nél hagynunk, természetesen az AirTag árán felül.

De lesznek az Apple saját boltjában a Belkin által gyártott termékek is 5 ezer forint környékén és valószínűleg az utángyártott, nem első osztályú AirTag kiegészítők piaca is fel fog lendülni, hasonlóan az iPhone tokokhoz.

Hirdetés
FORRÁSApple
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.