Ismerős szituáció talán minden multiplayeres gamernek, amikor más játékosok a szobák kialakításával környékezik meg az ember türelmének ingerküszöbét. Értetlen okból, de számos olyan host van, akik rengeteg időt eltöltenek egy új map beállításával. Ez a Matchmaking funkció az új multiplayeres játékokban mára már igen elterjedt jelenség. Lássuk, hogy az új Xbox One, mivel próbálja engesztelni a türelmetlen játékosokat.

A Smart Match teljesen újratervezte a multiplayeres játékélményt Xbox One-on, hiszen olyan algoritmusokat használ, amely képes összepárosítani a hasonló játékosokat nyelv, skillek és hírnév alapján. Tehát nem lesz kötelező végigküzdenünk magunkat a hardcore gamerek között – ami hetekig is eltarthatott – mire a kezdők is elsajátítják a játékot. Ugyanez visszafele, ha nagyon jók vagyunk nem kell noobokkal együtt játszanunk. A legfontosabb a tapasztalat. A rendszer jelentősen gyorsult és igen hatékonyan tudod megtalálni a hozzád illő játkosokat Xbox Live-on keresztül.

Xbox One mellett már nem kell felállnod a székedből és átmásznod a TV vagy a számítógép elé, amíg a játékostársakra várakozol. Gyakori, hogy egy nagyon specifikus, kevésbé népszerű szobát alakítasz ki, amibe nem kevés idő míg elegen csatlakoznak. Maradj az Xbox One előtt és használd a Snap módot, hiszen két dolgot is tudsz  egyszerre csinálni míg a háttérben várod a csatlakozókat. Akár egy másik játékkal is játszhatsz a várakozás ideje alatt. A legjobb az egész rendszerben, hogy instant válthatsz az futó programok között.

Ugyanígy eltöltheted az idődet mással, ha arra vársz, hogy beállítsa a host a mapot. Sosem maradsz le semmiről, hiszen amint elkezdődik a meccs, a konzol értesít téged.

Létezik egy Quick Match alkalmazás is, amivel elmenthetjük kedven játékbeállításainkat és egy gombnyomással már csatlakoztunk is a játéktérbe.

Tekintsünk bele egy kicsit mélyebben Major Nelson blogját olvasva.

clip_image004

Mindenkinek lesz egy gamer kártyája, amin fellelhetők lesznek az egyes játékokban szerzett skill-jeink és a reputation. A repu független lesz a játékben eltöltött időtől és tapasztalattól. Számos lehetőségünk lesz arra, hogy a nem kívánatos játékstílusú embereket kiszűrjük a szobáinkból. Az ilyen emberek gyakran nem törődnek másokkal és a mikrofon előtt hangosan csámcsognak, zenét hallgatnak vagy káromkodnak. A rendszer úgy figyelmezteti a zavaró játékosokat, hogy piros “Avoid Me” jelzéssel látja el a gamer kártyáját. Ebből csak komoly stílusváltoztatással lehet kilábalni, így a cél már érthető hiszen amellett, hogy letilthatjuk az idegesítő embereket, stílusváltásra is kényszeríthetjük őket. Habár én úgy gondolom, hogy ezen rendszer felállításával szinte már figyelmen kívül is hagyatjuk a reput, mert senki nem fogja megszegni az etikai szabályokat remélhetőleg.

Másik igen fontos újdonság az Xbox One Live-on az Achievement rendszer bővítése egy Challange funkcióval. Itt a játékosok, ill. a barátok versenyeznek egymással egy cél elérésben meghatározott idő alatt. A győztesé lehet számos új ingyenes tartalom.

Továbi újítás a már sokat hallott videórögzítés, amellyel kedvenc pillanataidat örökítheted meg és teheted publikussá.

Project_Upload_APPROVED

Források:

Xbox News2

 

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.