A francia székhelyű Withings cég nem átlagos képviselője az okos kiegészítők piacának. Nemcsak okos(ított)órákat kínálnak, hanem forgalmaznak okoshőmérőt, okosmérleget, kamerát és számtalan más okos terméket is. Hitvallásukban egyértelműen a minőség képviseli a fő szempontot és ez meg is látszódik az árcédulán is.

Tesztünk alanya az Activité mely nem kimondottan az okosórákkal kívánja felvenni a harcot, inkább azon emberek számára ajánlott akik szeretnének egy minden élethelyzetben viselhető elegáns okoskiegészítőt. Nálunk fekete színben járt, de elérhető még fehér számlappal és barna színű bőrszíjjal is.

Külső

Az eszköz egy nagyon elegáns, hosszú és lapos téglatest dobozban érkezik, s már itt érződik a prémium hatás. Az oldalán egy kis fül segít kihúzni a tálcát, melyen fekszik maga az óra. Alatta két egyforma méretű papírtasakot találunk, egyik rejti a használati útmutatót/garancia levelet, míg a másikban találjuk a sportszíjat (minőségi szilikonból), egy nagyobb méretű gombelemet és a hátlapot eltávolítani hivatott “spaklit” (mely tömör fémből készült).IMG_3202

Az óra egyszerűen gyönyörű. Minőségi rozsdamentes acél házat kapott és karcálló üvegelőlapot. Ennek megfelelően akár 50 méterig is vízálló. A fejhez szabványos óraszíjakat tudunk kapcsolni, gyárilag bőr szíjat kapunk, melyek pofonegyszerűen eltávolíthatóak. Az órának határozott súlya van, de egyáltalán nem zavaró és ing alatt is könnyen hordható és tényleg elegáns. A számlapon helyet kapott még egy kisebb mutató is, ez azonban nem a másodperceket mutatja. Az alkalmazáson belül beállított napi célkitűzésünket mutatja százalékosan, ha teljesítjükm akkor a 0-ra áll és újból kezdi az eredmény mutatását.

Tesztüzem

Az óra használatához az AppStore-ból vagy Play Áruház-ból ingyenesen elérhető, Health Mate alkalmazást kell letöltenünk, majd az óra hátlapján található “reset” gombot néhány másodpercig lenyomni. Ekkor rezzenéssel jelzi, hogy okostelefonunkkal párosíthatjuk, ennek megfelelően a kapcsolat gyorsan létre is jön. Az óra nem folyamatosan kapcsolódik a telefonunkhoz, csak akkor, ha az alkalmazást elindítjuk. A szinkronizálás maga gyorsan megtörténik.IMG_3198

Az Activité, mint említettem nem okosóra. Néhány funkcióval bír csak, de azokat kiválóan teljesíti. Lépést számol, alvást monitoroz (mély és éber alvás), ébreszt (early-bird is) és úszást is képes felismerni. Ezek alapján nem tűnik nagy durranásnak, de a készülék üzemidejével próbál újat hozni a konkurens megoldásokhoz képest. A gyártó állítása szerint egy elemmel 8 hónapot bír ki, ennek fényében már nem is annyira “buta”. A lépésszámláló pontosan működik, bár ha üzletben sétálgatunk nap, mint nap (munka miatt) azt nem számolja olyan mértékben, fogalmam sincs miért. Pedig nem 20 métert sétálok egy nap a munkahelyen.

Az alvásmonitorozás is kiválóan működik, az éber állapotokat is pontosan jelezte. Az ébresztés funkciót az alkalmazáson belül állíthatjuk be, és kérhetünk “okosébresztést” is, tehát figyeli az óra mikor mocorgunk többet és az alapján kelt fel. Ez nálam jól működött, kellemes rezgéssel adta tudtomra, hogy ideje felkelni. Az úszást sajnos nem tudtam kipróbálni időhiány miatt, de a többiből kiindulva semmi kivetni valót nem lehetne benne találni.

IMG_2295 IMG_2292 IMG_2296

Az alkalmazás maga szép materialista dizájnt kapott és egyszerűen átlátható, valamint az iPhone-ban található Egészség (Health) alkalmazással is lehet szinkronizálni. A főoldalon fogad minket a “dashboard”, hogy adott napon mennyit léptünk és az előző napokat is végig követhetjük. Kapunk kitűzőket is, ha például megdöntjük 2x-3x a napi célunkat, ezeket megoszthatjuk számos közösségi portálon. Az óra beállításai során sem kapunk ezernyi lehetőséget. Beállíthatjuk az időt, melyet a készülékünkről szinkronizál át, és hogy melyik kezünkön hordjuk, ezen kívül a már említett ébresztést tudjuk létrehozni.

Konklúzió

Az óra maga tökéletesen teljesített, bár az üzemidejét nyilván nem tudtam letesztelni. Az tény, hogy áráért cserébe (jelenleg akciósan 99.900 Ft) már okosórát lehet kapni, mely tudásban és funkcionalitásban is sokkal többet ad a mindennapjainkhoz. Azoknak, akiknek fontos, hogy egy elegáns órát viseljenek jó választás lehet, de nem ilyen áron. Adott még az Activité Pop, melynek ára már elfogadhatóbb (34.990 Ft), tudásban ugyanazt tudja, csak épp szilikon szíj és “gagyibb” anyaghasználat. A harmadik családtag az Activité Steel, melnyek ára 49.990 Ft. Az óratest teljesen megegyezik a tesztalanyéval, csak a szíj “változik” a dobozból ismert, prémium minőségű szilikonra.FullSizeRender-2

Hirdetés
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook