A mostani frissítés legszembetűnőbb változása a Windows 11 fájlkezelőjében fedezhető fel, ami a böngészőkhöz hasonló füles felületet kapott.

A legújabb frissítés megold néhány idegesítő problémát, a OneDrive integráció mélyebb lett, és füles elrendezést kapott a Windows 11 fájlkezelője.

Megújult a Windows 11 fájlkezelője és a tálca is jobb lett

A Windows 11 megjelenése óta nem lehetett megnyitni a feladatkezelőt bárhová kattintva a tálcán, szemben a korábbi Windows verziókkal. Csak úgy érhettük el azt, ha a Start menü gombjára kattintottunk, ami egy idegesítő visszafejlődés volt sokak számára.

A Microsoft figyelembe vette a felhasználói visszajelzéseket és visszahozta ezt a lehetőséget a legújabb Windows 11 rendszerben.

A Windows 11 fájlkezelője

A legnagyobb változáson látszólag a Windows Intéző, vagyis a fájlkezelő alkalmazás esett át. Megkapta a böngészőkből jól ismert füles elrendezést, aminek segítségével kényelmesen lehet nyitva egyszerre több könyvtár, sőt, még ki is tűzhetjük az általunk gyakran használtakat a felső sávba.

A OneDrive integráció is mélyebb lett, lehetőség van nyomon követni a megosztott fájlok változását illetve a hozzáfűzött megjegyzéseket, ami hatékonyabb együttműködést tesz lehetővé. Továbbá, a Windows 11 mostantól javasol majd gyakran használt műveleteket illetve fájlmegosztáskor felkínálja azokat, akikkel gyakran szoktunk fájlt megosztani.

Windows 11 dátum felismerés

A rendszer felismeri a dátumokat, email címeket, telefonszámokat a szövegekben, és ennek megfelelő lehetőségeket ajánl, például a dátum esetén rögtön felvehetünk egy eseményt a naptárunkba a feltüntetett dátummal.

Windows 11 tálca újdonságok

Egy új megjelenést kapott a tálca is abban az esetben, ha nem férnének el rajta a megnyitott appok. Az új menüvel még kényelmesebben láthatjuk az egyéb megnyitott appjainkat.

Windows 11 Fotók iCloud integráció

A fájlmegosztás is egyszerűbb lett, illetve a Fotók alkalmazáshoz is várható egy frissítés, ami egyszerűbbé teszi annak használatát, mélyebb OneDrive biztonsági mentés integrációt kap, novemberben pedig az iCloud integráció is érkezhet.

A frissítés egyelőre opcionális, azok kaphatják meg, akik a biztonsági frissítéseken kívül a szabadon választhatóakat is telepítik.

A széles közönség várhatóan jövő hónapban kapja meg egy biztonsági frissítéssel együtt.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.