A VR technológiával egyre többet foglalkoznak a gyártók, hiszen igen hasznos és nem hétköznapi kikapcsolódási lehetőség, a Samsung viszont egy új nézőpontból is kiszeretné használni ezt a technikát.

A Samsung úgy gondolta, hogy mivel elérhető egyes készülékeihez a VR “szemüveg” és egyre több országban érhető el a saját mobilalkalmazása, mellyel fizethetünk, miért ne kötné össze ezeket egy hasznos applikációval?

Jelen koncepcióban képzeljük el, hogy van egy üres szobánk, amit be kéne rendezni. De a képzelőerőnk cserben hagy és nem tudjuk, hogy mi mihez passzolna, ekkor jön képbe a Samsung újdonsága. Virtuális valóságban berendezhetjük a szobánkat és három dimenzióban láthatunk mindent, mintha már a kész helyiségben állnánk.

Hosszadalmas és sok idő lenne mire körbemérnénk a szobát és lehet, hogy nem is tudjuk helyesen felmérni. Erre van a Samsung új fejlesztése, a VuildUs, mely a szoba közepére helyezve felméri az ajtók, ablakok, falak, stb. helyzetét, így nekünk ezzel nem kell bajlódni. A VuildUs használata azért is jó, mert pontos paraméterekkel dolgozik a szoba felmérésénél, és az új alkalmazás ezt kihasználva pontosan tudja, mekkora hely áll rendelkezésre a bútorok számára.

Ehhez nyilvánvalóan tartozik egy app, mely nem engedi, hogy 2 tárgyat egymásra rakunk, hiszen ez az életben is kivitelezhetetlen lenne. Ehelyett inkább szól nekünk és felajánl egy akkora bútort, ami befér a rendelkezésre álló helyre. Mikor végeztünk a szoba virtuális berendezésével, pár gombnyomással megrendelhetünk minden kiválasztott bútort, amiért rögön fizethetünk is Samsung Pay-en keresztül.

Íme egy rövid kis videó az új technológiáról:

https://www.youtube.com/watch?v=HpnCOkq-R4I

Samsung egyenlőre annyi információt közölt, hogy az idei MWC-n többet tudhatunk meg erről a kis kütyüről és persze az alkalmazásról is.

Hirdetés
Fiatal informatikus vagyok, aki nagyon szereti az elektronikát. 2011-ben kezdtem el foglalkozni a mobiltelefonokkal és azóta is töretlen lelkesedéssel figyelem az újdonságokat.