A méltán híres finn gyártó talán feléled hamvaiból, mint a főnixmadár? Korábban is írtunk róla, hogy új Androidos mobillal térhet vissza az okostelefon piacra a régi nagyágyú. Most újabb információk láttak napvilágot, ráadásul rögtön két készülékről érkeztek információk. Hogy mennyire valósak, azt egyelőre nem tudni, de nem lepődnék meg, ha szeptemberben a berlini IFA 2016-on bemutatnák az új telefonokat.

The logo of the Nokia research center inA hírek szerint az egyik készülék 5.2″-os lesz, míg a másik 5.5″-os. A készülékházak robusztusak lehetnek és prémium minőségű fémből készülhetnek, ezzel is emlékeztetve a hírhedt “Nokia érzésre”, mindezt megspékelve IP68 védettséggel. A teljesítményért Snapdragon 820 felelhet, az OLED kijelzők pedig QHD felbontásúak lesznek mindkét készülék esetében.

Kamera tekintetében 22.6 megapixeles kerülhet a hátlapra, mely “minden eddiginél élesebb lesz, köszönhetően a Nokia kiterjedt kutatásának”. A GizmoChina szerint a készülékek Kínában kerülnek majd bemutatásra és kb. 500$-os áron kerül kereskedelmi forgalomban az év utolsó negyedévében vagy 2017 elején.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook