Bevezető

A Vernee mostanság igencsak aktív, újabbnál újabb készülékekkel bombázzák a népet. A GearBest jóvoltából most a Vernee X 4G Phablet került hozzánk. A készülék jól mutatja, hogy mi a kínai gyártó legnagyobb erénye: a kifizetett árért cserébe a lehető legjobb hardveres képességeket nyújtani (kivéve kamera tekintetében, mert az még nem megy nekik). Hogy tesztalanyunk miben nyújt rendkívülit? A 6200 mAh-s akkumulátorban és az ezzel együtt járó üzemiben.

Külső

Először bumfordinak tűnhet a 159,5 x 76 x 9,8 mm-es és 204 grammos eszköz, de a méretes testnek nem csupán a minőségi külső az oka. Az alumínium és az üveg ugyanis nem tesz ennyit a latba, a formatervet az akkumulátor alkotta. Sajnos ha körbenézzük a telefont, nagy hiányosság lesz a 3,5 mm-es jack kimenet, helyette a dobozban mellékelt átalakítót lehet használni.

Az előlap legnagyobb részét a 6″-es, Full HD+ felbontású (1080 x 2160) IPS panel foglalja el. A 18:9-es képarány miatt egy fokkal jobban átérhető a kijelző egy kézzel, mintha szélesebb lenne a panel. A képpontsűrűség rendben van, a fényerővel sincs gond, valamint a betekintési szögeket sem érheti kritika. Felül szenzorok, beszélgetési hangszóró és 13+5 megapixeles kamerák színesítik a mobilt.

Hardver

A Vernee X 4G Phablet belsejében egy MediaTek Helio P23-as lapka lakozik, 2 GHz-es nyolcmagos processzorral, valamint egy kicsit gyengécske Mali-G71 MP2 grafikus gyorsítóval. A vállalat sosem fukarkodott a memóriával, a készülékbe 6 GB RAM került, plusz megdöbbentő, hogy 128 GB-os adattárolót szereltek be, ami még microSD-vel tovább bővíthető. A rendszersebesség remek, semmi megakadás vagy melegedés nincs, AnTuTu 7.x-ben nagyjából 65 ezer pontra számíthatunk.

Szoftver

A Vernee X 4G Phablet szoftveréről túl sokat nem érdemes beszélni, a lenti videó minden részletre kitér. Android 7.1.1 operációs rendszer fut a telefonon, a VOS 1.0 felület inkább habi, ugyanaz, mint a gyári külső. Extra a DuraSpeed, ami az előtérben lévő appoknak biztosítja a legtöbb hardveres erőforrást, plusz az FM-rádió, amihez fülhallgató csatlakoztatása szükséges. A telefon fenekén ujjlenyomat-olvasó hever, működése megbízható, sebessége kielégítő.

Kamera

A hátlapon 16+5 megapixeles, az előlapon pedig 13+5 megapixeles kamerák várják a fotózás szerelmeseit, videózni Full HD felbontásban lehet. Az elsődleges szenzor állítólag pár tizedmásodperc alatt fókuszálni tud, jár hozzá ledes villanó is.

A fényképező szoftvere kellemes, könnyedén kezelhető, van arcszépítés, fotó, videó, panoráma mód. A beállításokban lehet még rátalálni a HDR-re, az időzítőre, vagy éppen a GPS-címkézésre, egy gomb segítségével pedig elméletben zoomolhatunk is.

A fényképező képminősége jó esetben is közepes, pedig a készülék olyan szerencsés helyzetben volt így télen, hogy a tesztidőszak alatt sütött a nap. Ettől még sem a vonalélesség, sem a részletesség nem túl jó, egyedül a dinamikatartományról lehet pozitívan nyilatkozni. Sötétben eléggé ciki a helyzet, nem nagyon érdemes kattintgatni ilyenkor, sőt, úgy általános értelemben videózni sem.

Adatkommunikáció, akkumulátor

A Vernee X 4G Phablet X nevéből kitalálható, hogy egy 4G-képes készülék, B20-as támogatással, dual SIM lehetőséggel. Van benne WiFi, Bluetooth 4.2, ezen kívül villámgyorsan pozicionáló A-GPS (GLONASS) és USB-OTG. Nincs NFC és infra, előbbi lehet egy picit fájó egyeseknek.

Főszereplőnk igazi szexepilje a 6200 mAh-s akkumulátor, ami tényleg elképesztően méretes telepet jelent, persze van már ennél nagyobb energiaforrással szerelt telefon is a piacon. Az üzemidő a vártnak megfelelő, 2-3 nap a minimum, óvatosabb nyomkodással akár 3-4 napot is el lehet érni.

Verdikt

A Vernee X 4G Phablet ára a GearBest oldalán most 280 dollár körül mozot, amit ugyan éppen 70 ezer forint alatti árat jelent, más kérdés, hogy ha Kínából rendelünk, bőven van esély a megvámoltatásra, ami esetén máris 85 ezer lesz a végösszeg. Ennyiért sem rossz vétel a telefon főleg a 6/128 GB-os kialakítás és az elképesztően jó üzemidő miatt. A kamera némileg levesz a mobil értékéből, ezt a fájdalmat dual SIM és a kellemes kijelző tudja még enyhíteni.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ma jött meg nekem is a telefon és nagyon tetszik . A face ID-t hogy kell beállítani ? Arcomat a beálításnál elfogadja de képernyő feloldásnál csak mintával tudom feloldani , hiába nézek a telefonra semmi .

Comments are closed.