Microsoft leállítja a Games for Windows Live piacát augusztus 22-én. Egy bejegyzésben említik a cég Xbox oldalán, hogy a Microsoft felfedi új pont rendszerét és a PC boltját bezárja, ami azt jelenti, hogy a Games for Windows Live felhasználók nem tudnak többé játékokat megszerezni. Az új szoftver kezdetleges, de ettől függetlenül az eddigi játékok és tartalmak megmaradnak a vevőknek.

xbox-live-microsoft-points

A zárás pár nappal azután derült ki, hogy egy korábbi Valve dolgozó Jason Holtman bejelentette, hogy csatlakozott a Microsofthoz és arra fókuszál, hogy ” a Windows-t egy nagyszerű platformmá a játékok és az interaktív szórakozás számára.” Holtman 8 évet töltött a Valve Steam digitális osztályán, és valószínűleg a Microsoftnál is ehhez hasonló munkát fog végezni.

Elismerik, hogy a PC játék világot nagyban hanyagolták az utóbbi időben, mert az Xbox-ra fordították munkájuk nagy részét. PC játékosok durván kritizálták a Games for Windows Live-ot a DRM mechanizmusa miatt. Bár a teljes szolgáltatás nem fog megszűnni, de az biztos, hogy ez a Games for Windows Live végének a kezdete.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.