Miközben a Sony és a Microsoft a jövőbe tekint, addig az Atari és a Nintendo a nosztalgiázni vágyókra fókuszál. Hazánkban a TheVR próbálta ki elsők között a Super Nintendo Classic Minit, melyről a videót lent beágyazva láthatjátok, viszont most egy másik masináról van szó.

A Retro Games Limited bejelentette, hogy a klasszikus Commodore 64 mini változatát fogják 2018-ban piacra dobni. A Commodor 64 inkább számítógép, mint konzol, de a jövőre piacra kerülő modellnél inkább a gaming aspektusra fognak fókuszálni.

Az eszközön 64 játék lesz előre telepítve, csak TV-hez kell csatlakoztatni és már megy is. Arról nincs hír, hogy terveznek-e több játékot is kiadni hozzá vagy csak annyi van, amennyit rápakolnak és kész. Az “új” Commodore 64 ára 70 dollár (kb. 18.500 Ft) lesz és valamikor 2018-ban fogják piacra dobni. A mini változat mellett jövőre egy fullos verziót is terveznek bemutatni, de előbb a mini.

Hirdetés
FORRÁSUbergizmo
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. nekem van még c64-em ,agnóval flopikkal 2 joystickkal 😀 akit érdekel írjon

Comments are closed.