Valljuk be, az utóbbi időben az AMD annak ellenére lemaradt az Inteltől és kvázi az Nvidiától, hogy számos kedvező árfekvésű, játékra is bőségesen alkalmas videokártyát és processzort dobtak piacra. Ennek a trendnek a megfordítására hivatott viszont a Vega architektúra, valamint az ebbe tartozó Radeon RX Vega sorozat valamennyi tagja.

Az új modellek olyan előrelépéseket hoznak a korábbi kiadásokhoz képest, mint a frissített geometria- és képpontmotorok, a nagy sávszélességű gyorsítótár vezérlő. Az AMD szerint 1440p-s monitoron a legújabb játékok maximum grafikán 53 fps-sel futnak, ami 8-cal magasabb érték, mint amit az Nvidia GeForce GTX 1080 fel tud mutatni. A 4K-ről nem esett szó, ellenben a mac-es hardverek esetén az 5K monitor sem akadály.

Az új videokártya család legkisebb tagja a 399 dolláros Radeon RX Vega 56 (a számozás a számítási egységekre utal), középső testvérként a 499 dolláros Vega 64 Air Cooled emelhető ki, a legerősebb termék pedig a 699 dolláros Vega 64 Liquid Cooled. Ó, és ne feledkezzünk meg a 999 dolláros és 16 magos Threadtripper processzorról sem.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt