A mai napon Redmondban hivatalosan bejelentették az új Xbox-ot, az Xbox One-t. Ebben a cikkben röviden foglalnám össze, mik történtek a bemutatón.

Az Xbox-ot tovább fejlesztették, átdesignolták az egészet, és emberibbé tették. Olyan újításokat tettek bele az új Xboxba, mint péládul az élő TV nézés, vagy a Skype, vagy a böngésző. Az új Xbox-nak hangutasításokat is adhatunk -persze angolul- , rámondhatjuk az Xbox-ra, hogy csatorna váltás az ESPN-re és vált. Sőt! Ha például amerikai foci meccset nézünk, akkor snap módban a csapat játékosait is megtekinthetjük. Tehát az új Xbox-szal nézhetünk TV-t, műsorújságot lapozgathatunk. És az irányításhoz nem kell feltétlen egy kontroller, elég ha a kezünket mozgatjuk (hasonló elven működik a Kinect is). Aztán az Xbox-on lehetőségünk van skypeon beszélgetni, böngészni, weboldalakat látogatni, zenét hallgatni, filmeket nézni, játszani és még sok minden mást… Az új Xbox egyszerre 3 operációs rendszert futtat.

Xbox One reklámvideó:

Az új Xbox-nak Blu-Ray lejátszója van, 8GB RAM-ja, és 500GB HDD-je van. Az új konzolon snap módban is böngészhetünk, miközben nézzük a TV-t, a képernyő (kb) 1/3 részén jobb oldalt megjelenik a böngésző. Hangutasításokkal válthatunk a futó programok között is, aki nézte a közvetítést, az láthatta hogy milyen gyorsan lehet váltani.

Továbbá a Kinect kameráját is tovább fejlesztették, mostantól 1080p-ben figyeli mozgásunkat az új szenzor.

Aztán a bemutató vége felé áttértek a játékokra. Nagyon sok játék fog kijönni hamarosan, és közöttük sok exkluzívan csak Xbox One-ra, például az új Forza, a Forza 5.

Egy videó a Forza 5-ről:

Ezen kívül a Microsoft (és az Xbox) partnerséget kötött az NFL-el és az EA Sports-szal. Ezért nagyon jó játékok fognak hamarosan kijönni, nagyon élethű grafikával. Új játékok lesznek például, a Fifa 14, új Maden, UFC, NBA.  A Fifa 14-ben például az Ultimate Team mód csak Xbox One-ra jön.

Aztán jön egy új Call of Duty is, a Call of Duty Ghosts. A bemutatóban ezt is részletesen bemutatták, nagyon-nagyon jó lesz, hihetetlen jó grafikával.

xboxone

Hivatalos megjelenése világszerte: ,,Még ebben az évben”

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.