Négy új funkcióval bővült nemrégiben az OTP által fejlesztett Simple alkalmazás. Az applikáción belül eddig is elég sok mindent lehetett megcsinálni, androidos, NFC-vel rendelkező mobilokkal az appon keresztül, érintéssel fizethetünk, ezen felül vásárolhatunk autópálya matricát, mozijegyet, rendelhetünk ételt és indíthatunk mobilparkolást.

Ez utóbbival kapcsolatban jött nemrégiben négy új funkció: a parkolás emlékeztető, a kedvenc jármű, a becenév és a gyorsindító widget. A widget kizárólag Androidon érhető el, de a többi újdonságot az iOS felhasználók is megkapták. Mi is kipróbáltuk ezeket az új funkciókat.

A parkolási emlékeztető funkció úgy működik, hogy miután elindítottuk a parkolást, a felugró ablakban látható lesz egy “Itt parkolok” felirat, erre rábökve beállítható a parkolás helye és ha újból az autó közelébe érünk, az app értesítést küld, így garantáltan nem fogjuk elfelejteni leállítani a parkolást, ami (szégyenszemre, de) már velem többször is előfordult. Amennyiben nem emlékszünk, hogy pontosan hol parkoltunk, úgy útvonalat is tervezhetünk.

A kedvenc, más néven alapértelmezett jármű funkcióval beállíthatjuk azt az autót, amivel legtöbbször közlekedünk. Ha egy háztartásban vagy egy vállalatnál több autó van és a sofőr néha más autóval is parkol, akkor egy lépést kihagyva automatikusan kiválasztódik az általunk beállított alapértelmezett autó, így még gyorsabban el lehet indítani a parkolást.

Jármű becenév. Nekem is több rendszám van betáplálva az applikációba, de tudom, hogy melyik melyik. Mindenesetre, aki szeretné elnevezni az autókat (pl. Lambó, Bömös, Zsiguli), az megteheti.

Parkolás indításánál érdemesnek tartom megjegyezni, hogy ha egy nagyobb összeget is levon a kártyádról, nem kell megijedni, ugyanis biztonsági okokból a Simple alkalmazás lefoglal egy bizonyos összeget a kártyánkon (max. 2000 Ft!), amit a parkolás leállításánál feloldanak, tehát ha egyből meglátsz egy 1500 Ft-os zárolást, aggodalomra semmi ok.

Az új funkciók közül nekem személy szerint a helyzetalapú emlékeztető a legfontosabb, hisz ahogy fentebb is írtam, előfordult már, hogy nem állítottam le a mobilparkolást (az SMS-es megoldást). A gyorsindító widget is király, bár ez ugye csak az Android felhasználók számára érhető el, nekik viszont szerintem hasznos lehet. A többi újdonság számomra nem fontos, de nem baj, hogy vannak 🙂 Minden további részlet ITT.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.