Hirdetés

Kibővített funkciókkal és pofásabb külsővel érkeztek meg az Amazfit legújabb okosórái, a GTR és a GTS második generációi.

A GPS modullal szerelt okoskütyük mostantól képesek precízebben mérni a véroxigénszintet (SpO2) és érzékelik, illetve az alvásadatok között elemzik is a REM fázist. Integrálásra került az eszközökbe az NFC, bár fizetésre itthon ezt nem feltétlenül fogjuk tudni használni. Kaptak belső tárhelyet is, melyen a hivatalos közlés szerint 300-600 MP3 fájl fér el, amit offline hallgathatunk Bluetooth fülhallgatón keresztül. A tárhely pontos méretét nem közölte a cég.

Továbbra is opció a folyamatos pulzusmérés és figyelés. Tizenkét választható sportmódot tud mérni a két óra és mostantól, ha van telefonnal kapcsolata, hívásokat is felvehetünk és intézhetünk az órán keresztül. És ezentúl új számlapokat is beállíthatunk!

A GTR 2 továbbra is 1,39 hüvelykes AMOLED panellel van felszerelve. Az akku mérete nőtt, 471 milliamperórás telep került a második generációba. Az óra háza fogyott, az elődhöz képest karcsúbb a számlap körüli keret. Az óra 5 ATM vízálóssággal bír, a keret rozsdamentes acélból készül. Árak terén egyelőre csak a kínai jüanban megadottakat ismerjük, ezek alapján a szilikon szíjas sport változat 45 ezer forint, a bőrszíjas Classic pedig 50 ezer forint körüli összeg lesz.

Balra a GTR 2, jobbra a GTS 2

A GTS 2 kicsit változtatott az előd formatervén. A szögletes alap megmaradt, de íveltebbek lettek a ház szélei. A kijelző 1,65 hüvelykes AMOLED panel. 50 méter mélységig vízálló az óra, a benne található akkumulátor pedig 245 milliamperórás lett. Ezzel óra módban 20, normál módban 7 nap üzemidőt biztosít a kütyü.
A GTS 2 funkcióiban megegyezik a GTR 2-vel, viszont ebből nincs választható bőrszíjas verzió, csak szilikon, illetve a ház is alumínium az acél helyett. A GTS 2-ért 45 ezer forintnyi jüant kérnek el Kínában.

A hivatalos magyar árakat, illetve hazai megjelenési időpontot egyelőre nem ismerünk.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.